Premierul Calin Popescu-Tariceanu va fi operat la sfarsitul saptamanii viitoare, probabil joi sau vineri, la un spital de ortopedie de langa Paris, interventia chirurgicala urmand sa fie efectuata la ambele picioare, au declarat surse medicale. O echipa de medici francezi si romani l-a supus, ieri, pe Tariceanu unui control amanuntit pentru a se stabili ultimele detalii ale interventiei chirurgicale.
"Din nefericire, prim-ministrul trebuie operat si la piciorul drept, pentru a i se lua grefa cu care se va reface ligamentul incrucisat al genunchiului stang", au declarat sursele citate.
Daca nu vor aparea complicatii, este posibil ca premierul sa paraseasca spitalul in cel mult doua zile dupa operatie, urmand ca recuperarea sa fie facuta in tara, sub supravegherea medicilor romani. Potrivit surselor citate, in doua-trei saptamani Tariceanu va putea pune piciorul pe pamant, dar fara sa-si lase greutatea corpului pe acesta, urmand sa foloseasca din nou un sustinator, eventual o carja, pentru deplasare. Recuperarea totala a membrului afectat va fi posibila dupa aproximativ trei luni. Interventia chirurgicala va fi efectuata in Franta deorece medicii romani nu au aparatura tehnica necesara pentru operarea ligamentelor aflate in spatele genunchiului. Surse din PNL au declarat ca Tariceanu intentiona sa se opereze la inceputul saptamanii acesteia, dar problemele aparute la nivelul partidului, necesitatea unei noi rectificari bugetare, o eventuala intalnire cu sindicatele pentru a discuta despre politica salariala, precum si sedinta CSAT programata miercuri l-au determinat sa amane interventia chirurgicala cu cateva zile.
Tariceanu a fost implicat, la 25 iulie, in comuna Petresti din judetul Ilfov, intr-un accident de circulatie minor, in timp ce se deplasa cu motocicleta Harley Davidson dinspre DN1 catre localitatea Corbeanca. La un viraj la dreapta, a intrat pe contrasens, unde a lovit frontal un autoturism Ford Mondeo, condus regulamentar.
In urma investigatiilor de la Spitalul Elias, s-a constatat ca Tariceanu a suferit o entorsa la genunchiul stang. Premierului i-a fost pus piciorul intr-o atela gipsata care, la inceputul lunii august, a fost inlocuita cu o orteza.