Congresul extraordinar al Partidului National Liberal, care avut loc la finele saptaminii trecute, a adus pentru organizatia PNL din judetul nostru o mare victorie, dar si o mare dezamagire. Victor Paul Dobre a cistigat un fotoliu de vicepresedinte national, iar senatorul Paul Pacuraru a iesit invins din cursa pentru functia de membru in Biroul Permanent al partidului pe probleme sociale.

Trebuie facuta precizarea ca, alaturi de Dobre, PNL Galati mai are un reprezentant in conducerea centrala a partidului. Secretarul de stat galatean din cadrul Departamentului pentru Relatia cu Parlamentul, Cristina Pocora, care practic este liberal cu carnet de Capitala, a cistigat batalia dusa pentru fotoliul de membru in Birou din partea Regiunii Bucuresti Ilfov.

E limpede pentru oricine ca marele pierzator al congresului, din punctul nostru de vedere, este Paul Pacuraru. Inca din prima zi a congresului, vineri, cei mai multi dintre liberalii care formau delegatia galateana considerau ca senatorul avea mai multe sanse decit Dobre sa prinda un fotoliu in conducerea centrala, motivul fiind constituit in primul rind de faptul ca Pacuraru este realizatorul programului de politici sociale al PNL. Se pare ca pentru un numar insemnat de liberali titlul de realizator de politici sociale de guvernare nu are o prea mare valoare.

Functia bate gradul si in PNL

Chiar daca in conditii oficiale politicienii liberali declara altceva, o functie in structurile de conducere ale partidului cintareste foarte mult. Motivul este simplu. "Chiar daca esti membru in Guvern sau detii un fotoliu de parlamentar, atit pe colegii tai, cit si pe adversarii politici ii intereseaza cel mai mult functia pe care o detii in partidul tau", ne-a explicat secretarul de stat Cristina Pocora.

Alti liberali galateni ne-au spus insa ca "este bine ca avem oameni in conducerea nationala, dar trebuie sa fim foarte atenti ca nu cumva PNL Galati sa se afle acum pe un vas condamnat. Multi au vrut sa fie pe Titanic, dar...".

In final ar mai trebui spus faptul ca, desi e mare bucurie la organizatia liberala din judetul nostru, sint multi penelisti care isi fac griji pentru faptul ca organizatia lor nu are prea multi oameni pregatiti sa lupte la urmatoarele trei valuri de alegeri - europarlamentare, locale si parlamentare.