DeCeNews: Razboi in PNL. Tariceanu vrea alegeri pentru desemnarea prezidentiabilului

Calin Popescu-Tariceanu a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa ca desemnarea candidatului PNL la Presedintie sa se faca printr-un scrutin intern, asa cum se intalmpla in alte tari, mentionand ca cel desemnat va trebui sa aiba sansele cele mai mari de a obtine mandatul prezidential.
"Propunerea mea e ca in PNL desemnarea candidatului sa se faca printr-un scrutin intern", a spus Tariceanu, intr-o conferinta de presa. Liberalul a mai spus ca viitorul sef de stat trebuie sa incerce sa uneasca, si nu sa practice dezbinarea romanilor.
El a mentionat ca este nevoie de un presedinte care sa incerce sa rezolve problemele oamenilor si sa nu provoace conflict, "asa cum face Basescu".
Tariceanu a adaugat ca viitorul presedinte trebuie sa dea incredere celorlalte tari, UE, partenerilor transatlantici in legatura cu faptul ca Romania este un stat democratic.
Fostul lider al partidului apreciaza ca liberalii trebuie sa-si propuna sa aiba un numar la fel de mare de membri ca PSD, adica aproximativ 500.000 de oameni. "Vrem sa deschidem partidul, sa aducem oameni noi. Modernizarea si democratizarea PNL sunt cruciale pentru viitorul partidului. Altfel, riscam sa ne intoarcem in istorie, iar o perioada in care dezbaterile libere nu sunt permise pe mine ma infioara", a spus liberalul.
Analistul Bogdan Chirieac a declarat, referitor la declaratiile fostului premier ca: "desemnarea candidatului de membrii de jos ai partidului este o chestiune de mare manipulare s de mare frauda si de mari contestatii". Bogdan Chirieac a mai afirmat ca "nu crede ca domnul Tariceanu are vreo intelegere cu domnul Basescu, chiar daca propunerile domniei sale ii vin manusa domnului Basescu. Intr-un moment in care domnul Basescu e pe cale sa piarda din mana Justitia, exista o sansa mica ca ea sa devina independenta. Domnul Tariceanu, acum, la aceasta conferinta de presa, sparge cu ranga geamurile PNL".
Tariceanu: Nu vreau sa candidez la sefia PNL
Fostul premier Calin Popescu Tariceanu a declarat, vineri, raspunzand unei intrebari, ca nu doreste sa candideze la sefia PNL, el mentionand ca partidul a obtinut recent, sub conducerea lui Crin Antonescu, o victorie electorala de care el se bucura foarte mult.
Mesajul de vineri al fostului premier poate fi considerat ca un semnal de alarma pentru Congresul liberalilor care s-a anuntat ca va avea loc in februarie. In acest moment Tariceanu nu poate afirma ca are un nucleu bine conturat in jurul sau, care ar putea sa-l sustina intr-o eventuala campanie, chiar daca a declarat ca nu doreste candidatura la presedintie.