Contractul de reparatii la A1 ar trebui sa intre in atentia Directiei Nationale Anticoruptie, deoarece firma castigatoare oferea pret dublu pentru derularea lucrarilor, fata de concurenta, a spus marti Calin Popescu-Tariceanu. Declaratia premierului a fost determinata de afirmatiile din aceeasi zi ale PD-L-istului Radu Berceanu, potrivit carora lucrarile de infrastructura din nordul Capitalei sunt "esecuri personale" ale premierului Calin Popescu-Tariceanu.
"Daca tot vorbim despre Berceanu, putem sa discutam despre contractul de pe autostrada Bucuresti-Pitesti, acolo unde a castigat compania de pe locul doi, care oferea dublu fata de concurenta. Aceasta este o ecuatie foarte simpla, a carei rezolvare este una singura, si anume trei litere: DNA", a afirmat premierul Tariceanu.
SC PA&CO International SRL, in asociere cu SC Euroconstruct Trading 98 SRL si Search Corporation SRL, au fost desemnate in iunie 2006 castigatoare ale licitatiei pentru obiectivul "Reparatii sistem rutier pe Autostrada A1 Bucuresti-Pitesti. Ministrul al Transporturilor la momentul respectiv era Radu Berceanu. In vederea licitatiei publice de proiectare si executie pentru obiectivul mentionat au cumparat documentatia un numar de 17 societati, dar numai doua au depus oferte. Valoarea ofertei facute de PA&CO International in asociere cu Euroconstruct Trading 98 si Search Corporation este de 106,204 miliarde lei (30,221 milioane euro).