Traficul rutier din Bucuresti este blocat din cauza firmelor conduse de "regii asfaltului", protejate de Cotroceni, si care monopolizeaza toate lucrarile din Capitala fara a avea capacitatea tehnica necesara de a finaliza proiectele, a declarat premierul Calin Popescu Tariceanu.
"Sunt anumite firme in Romania, in special acesti simpatici regi ai asfaltului, protejati de Cotroceni, care vor sa puna mana pe toate lucrarile, dar nu au forta de munca si capacitate tehnica suficienta pentru a duce lucrarile la bun sfartit. Acapareaza totul in Bucuresti, deschid zeci de santiere, dupa care isi duc oamenii si utilajele in alta parte, unde au de terminat o alta lucrare, pentru ca nu au forta suficienta sa acopere tot. Aceasta e motivul principal pentru care traficul in Bucuresti, si nu numai, este dereglat, in dispretul cetatenilor", a spus Tariceanu.
El a anuntat ca va cere Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice (ANRMAP) sa verifice modul in care sunt atribuite contractele pentru lucrari de infrastructura, iar legislatia in domeniu va fi modificata astfel incat firmele care nu respecta clauzele contractuale sa nu mai poata incheia alte intelegeri cu statul.