Liderul PNL Calin Popescu Tariceanu a declarat, luni, ca si-a anuntat candidatura pentru un nou mandat de presedinte al partidului.
Intr-o declaratie facuta dupa sedinta BPC, Tariceanu a tinut sa precizeze ca decizia sa de aplicare a hotararii luate in sedinta anterioara a Delegatiei Permanente, care prevede ca liderii organizatiilor cu rezultate sub 15% in alegeri sa-si depuna mandatele, nu vizeaza o persoana anume. "Nu este o decizie care sa vizeze o persoana. Eu am un singur interes si anume ca PNL sa obtina un rezultat cat mai bun. Nu vizez nici conducerea vreunei organizatii si nici nu vreau sa las sa se creada ca, prin aceste decizii, o persoana sau alta din interiorul partidului ar avea o pozitie mai favorabila in perspectiva congresului care va urma al PNL. De aceea, am anuntat astazi ca la viitorul congres imi voi depune candidatura pentru un nou mandat de presedinte", a spus el.
Tariceanu a mentionat ca, dupa aceste alegeri, considera ca are rezultate bune si a mentionat ca vrea ca "speculatiile aparute sa nu aiba teren valabil in aprecierea acestei masuri de reorganizare" privind schimbarea conducerilor organizatiilor cu rezultate slabe la alegeri.