Presedintele PNL Calin Popescu-Tariceanu a participat miercuri la o intalnire cu locuitorii Galatiului, alaturi de vicepresedintele liberal Victor Paul Dobre si senatorul Paul Pacuraru. "PNL e privit cu incredere si cu speranta pentru ca am demonstrat in acesti patru ani ca putem sa ducem inainte Romania, ca romanii se pot bizui pe noi si isi pot da seama ca in Romania se poate face politica cu responsabilitate si nu cu populism si cu demagogie, cum fac partidele de stanga, ca Romania poate sa fie condusa pe drumul prosperitatii", i-a asigurat Tariceanu pe galateni.
Potrivit presedintelui PNL, in ultimii patru ani, liberalii au reusit sa demonstreze ca PNL este partidul competentei in Romania. "Am reusit cea mai mare crestere economica din intreaga Europa. In acest an, ritmul de crestere a PIB-ului este de 8 - 8,5 spre 9%, in conditiile in care tarile din jur sunt afectate de o grava criza financiara si economica", a mai spus liderul PNL.
In ceea ce priveste dezbaterea pe tema majorarii cu 50% a salariilor cadrelor didactice, Calin Popescu-Tariceanu a atras atentia ca "s-a vazut clar cine este partidul de dreapta in Romania si cine sunt partidele de stanga, populiste", facand referire la PSD si PD-L. "Astazi, mai mult decat oricand, se vede ca PNL reprezinta clasa de mijloc din Romania, care acum cativa ani era un vis, iar acum a inceput sa prinda cheag. Ambitia noastra trebuie sa fie ca Romania sa devina o tara a clasei de mijloc, nu o tara marcata de discrepante, asa cum s-a intamplat in perioada in care baronimea PSD pusese stapanire pe aceasta tara, iar cei mai multi oameni traiau in lipsuri si nevoi', a mai subliniat presedintele PNL. El a precizat totodata ca Romania trebuie sa aiba o clasa de mijloc din ce in ce mai numeroasa pentru ca ea va fi suportul politic pe care isi va putea cladi PNL politicile publice in anii viitori.
Calin Popescu-Tariceanu a tinut sa le atraga atentia liberalilor galateni ca vor participa la o campanie electorala care se anunta dificila, cu adversari redutabili, care nu trebuie desconsiderati, fie ca provin de la PSD sau PD-L.