Liderul PNL, premierul Calin Popescu-Tariceanu, a tinut ieri sa puna punct disputei cu democratii pe tema anticipatelor. El a lasat sa se inteleaga ca nu-si da demisia, asa cum ar vrea democratii, doar pentru a provoca alegeri inainte de termen.
"Cei care vor anticipate sa spuna. Eu am spus ca, in masura in care am sa constat ca in Parlament nu mai exista o majoritate, sigur ca atunci va trebui sa facem anticipate. Dar revin si spun ca interesul principal al Romaniei in acest moment nu este cum sa organizam anticipate mai repede, ci sa ne gandim ce facem dupa integrare. Romania nu are nevoie de doi ani in sus si doi ani in jos, sa ne jucam de-a politica. Eu cred ca Romania si romanii au nevoie de politica serioasa si responsabila, iar cei care se preocupa de astfel de jocuri nu dau dovada decat de o iresponsabilitate si o imaturitate care pe mine ma ingrijoreaza", a spus Tariceanu, dezavuand discutiile pe aceasta tema. "Jocurile acestea politice la care, din pacate, unii dintre politicienii de astazi fac referire si se preocupa cu precadere dovedesc nivelul politic pe care-l au. Sunt jocuri politicianiste care nu ma intereseaza", a mai alaugat liderul PNL.
Aceste declaratii au venit dupa ce sambata liberalul afirmase ca saptamana trecuta le-a propus democratilor organizarea de alegeri anticipate, ca varianta in cazul unei neintelegeri in repartizarea posturilor lasate vacante de PC. Conform lui Tariceanu, PD a respins ideea si a cerut o formula de stabilitate politica.
In replica la invocarea de catre Tariceanu a unui refuz din partea PD, Emil Boc l-a invitat pe premier duminica sa demisioneze, pentru a se demonstra ca democratii nu se tem de alegeri anticipate. "Am fost total surprins sa-l vad pe premier spunand ca PD s-a impotrivit alegerilor anticipate. Il invit pe premier, in cadru constitutional, sa-si prezinte demisia si il asigur ca PD va avea toata sustinerea pentru alegerile anticipate", a declarat Emil Boc.

Popa (PC): Alegerile anticipate ar fi cea mai nefericita solutie

Vicepresedintele PC, Nicolae Popa, a spus ca ideea alegerilor anticipate, indiferent de cine o promoveaza, demonstreaza nepriceperea, neputinta si incapacitatea unui guvern care a fost investit sa gestioneze treburile tarii. "Cu alte cuvinte organizand alegeri anticipate nu facem altceva decat sa transmitem Uniunii Europene ca in situatia actuala in Romania exista instabilitate si incapacitate de a gestiona problemele (...) Prin organizarea unor anticipate am transmite o nota de neseriozitate partenerilor din Uniunea Europeana", a mai spus Popa.
Parlamentarul a adaugat ca pentru Romania va urma o perioada dificila dupa integrarea in UE, cand trebuie facute eforturi uriase pentru accesarea fondurilor europene si pentru punerea in practica a proiectelor si angajamentelor pe care si le-a asumat.
Din aceasta cauza, in Romania este necesar un climat de stabilitate politica. (Carmen Corbu)