Fostul premier Calin Popescu Tariceanu a declarat, astazi, ca nu este dispus sa intre in "jocul absurd" care se desfasoara impotriva sa si sa renunte la imunitatea parlamentara de dragul oricarui "neispravit" care "vine cu o aberatie de genul subminarea economiei nationalei".
"Nu cred ca, cu experienta si cultura mea politica, sunt dispus sa ma pliez unui astfel de joc absurd, unei astfel de tendinte de a duce lupta politica la paroxism. Este o dementa ce se intampla! Si eu ce sa fac? Sa spun Domne, eu, in fata unui om care nu gandeste, spun 'Renunt la imunitate', pentru ca sa poata sa cerceteze o neghiobie, nu?, a fost raspunsul lui Tariceanu intrebat fiind daca renunta la imunitatea parlamentara pentru a fi anchetat.
"Parlamentul devine un circ. 340 si ceva de deputati au dreptul, fiecare, sa faca plangere penala unul impotriva altuia. Luati combinatii din aceste doua numere si vedeti ce iese, Parlamentul iese un circ", a adaugat Tariceanu, concluzionand ca in acest mod s-ar produce o intoarcere la anii ‘50 cand "un neispravit" vine "cu o aberatie de genul subminarea economiei nationalei".
PD-L a cerut avizul Parlamentului pentru inceperea urmaririi penale a fostului premier Calin Popescu Tariceanu pentru subminarea economiei nationale. Pe de alta parte, Raportul deputatilor din Subcomisia de industrii acuza nereguli in contractul dintre statul roman si compania canadiana Sterling Resources.