In sedinta de plen reunit a Camerei Deputatilor si Senatului a fost prezentat marti textul motiunii de cenzura a PD-L, citit de deputatul Gheorghe Albu. Motiunea de cenzura initiata de PDL este intitulata "Educatia ramane. Guvernul pleaca".
In legatura cu aceasta motiune, premierul Calin Popescu-Tariceanu considera ca initierea ei in perioada campaniei electorale este un gest politicianist, iar asocierea PDL cu PRM la sustinerea acestei proceduri caracterizeaza factura si stilul formatiunii liberal-democrate de a face politica. "Motiunea nu stiu ce sansa are sa treaca, mi se pare insa ca este evident altceva, si anume ca, dupa inceperea campaniei electorale, sa depui o motiune de cenzura este un gest de cea mai pura factura politicinista, asa cum ne-a invatat PD-L in ultimii doi ani. Bineinteles ca nu pot sa nu remarc ca au gasit si cu cine sa se asocieze la acest demers, cu PRM. Deci cred ca aceasta asociere vorbeste mult despre PD-L, ce factura este, ce stil de politica face, daca mai era vreun dubiu", a declarat Tariceanu.
Premierul s-a aflat marti la Parlament pentru a asista la citirea motiunii de cenzura prin care PD-L solicita demiterea Guvernului pentru ca a refuzat sa puna in aplicare legea majorarii salariilor profesorilor cu 50%, votata de Legislativ.