Calin Popescu-Tariceanu a anuntat ca, dupa ce se va opera la genunchiul stang, intentioneaza sa preia chiar el conducerea comitetului creat pentru organizarea "Revelionului Integrarii", dupa ce le-a spus ministrilor ca este "complet dezamagit" de modul in care s-a lucrat pana acum in acest sens. Astfel, Tariceanu a decis ca manifestarile legate de aderarea Romaniei la UE sa fie organizate de un grup tehnic format din personalitati publice si oameni de cultura, coordonat de Secretariatul General al Guvernului.
Premierul a precizat ca "momentul aderarii trebuie marcat in intreaga tara", deoarece este "cel mai important eveniment istoric pe care Romania il inregistreaza dupa Marea Unire din 1918, revenirea in Europa, si trebuie sa fie marcat corect si cu amploarea necesara".

Peste 60 de miliarde de lei pentru Revelion

Pentru organizarea "Revelionului Integrarii", Executivul a aprobat in sedinta de ieri alocarea a 61,5 miliarde de lei vechi pentru finantarea manifestarilor ocazionate de aderarea Romaniei la UE, suma care va fi distribuita judetelor in mod egal. Potrivit unor surse din Guvern, sumele sunt alocate din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului, prin suplimentarea sumelor defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale pe 2006.
Pe de alta parte, premierul a anuntat ca manifestarile, programate pentru perioada 24 decembrie 2006-1 ianuarie 2007, vor fi organizate la nivel national, in principal in Bucuresti, cu sprijinul televiziunii publice, in capitalele regiunilor istorice Iasi, Cluj-Napoca, Timisoara, Craiova si Constanta, dar si la nivel de capitala de judet. El a mai spus ca Guvernul a hotarat ca ziua aderarii Romaniei la UE sa fie sarbatorita in fiecare an la 1 ianuarie.