Premierul Calin Popescu-Tariceanu si-a cerut scuze, in nume personal, fata de telespectatorii postului public TV pentru "spectacolul jenant" oferit marti seara in dialogul cu presedintele Traian Basescu. "A trecut perioada cand am acceptat atacuri din partea presedintelui, crezand ca, neraspunzand, fac bine ca nu inflamez anu-mite subiecte. Am constatat, din pacate, ca presedintele continua cu aceasta practica si am dat o replica, insa in acelasi timp spun clar ca imi dau seama ca am oferit un spectacol jenant telespectatorilor postului public de televiziune si, pentru acest lucru, eu personal ma simt obligat sa-mi cer scuze. Cred ca un prim-ministru al Romaniei - vorbesc cel putin in numele meu si ii las pe ceilalti sa judece in legatura cu celelalte persoane - trebuia sa aiba o alta conduita", a spus Tariceanu.

Intre regrete si decizia de a apara institutiile statului

Premierul a calificat momentul televizat la inceputul saptamanii drept "un unicat care nu ne face cinste" si a dat asigurari ca nu se va mai lasa antrenat de presedinte in asemenea dispute, avertizand in acelasi timp ca nu va ezita sa apere institutiile statului de-a lungul mandatului de prim-ministru.
"Din discutiile avute marti dimineata, dar mai ales din ce s-a intamplat la emisiunea TVR, mi-am dat seama ca e o iluzie sa cred ca, in Romania, unii politicieni pot renunta la ambitii, orgolii, pentru a gandi intr-adevar din perspectiva interesului national. Interventia presedintelui a creat un moment care mie mi se pare ca e cu totul si cu totul regretabil, si prin prisma faptului ca a trebuit sa raspund", a declarat Tariceanu.