Surse din PNL sustin ca Tariceanu le-a cerut membrilor BPC sa nu mai faca declaratii pe surse, in presa, pe subiectul preluarii portofoliului Externelor, spunandu-le ca desemnarea persoanei care conduce MAE este atributia sa.
"Va apucati voi sa dati tot felul de declaratii pe surse care nu au legatura cu realitatea si dam impresia ca nu avem oameni", le-ar fi spus Tariceanu membrilor BPC. Conform surselor citate, presedintele PNL a adresat acest repros si liberalilor care au vehiculat si au lansat in presa anumite nume drept potentiali pretendenti pentru sefia diplomatiei.
In plus, sursele citate au mentionat ca, la cererea lui Tariceanu, subiectul nominalizarii si validarii unui candidat pentru MAE nu a fost introdus pe ordinea de zi a BPC de luni.
Ulterior, premierul Calin Popescu Tariceanu a trimis, luni, presedintelui Traian Basescu propunerea de numire a lui Lazar Comanescu, fost ambasador al Romaniei la UE, la conducerea MAE, post ramas vacant in urma demisiei lui Adrian Cioroianu. La scurt timp, presedintele Traian Basescu a semnat decretul de numire la conducerea Ministerului de Externe a lui Lazar Comanescu si a trimis decretul la Monitorul Oficial.