Premierul Calin Popescu-Tariceanu nu vrea sa ramana dator liderilor PSD si celor care l-au acuzat ca a obtinut nejustificat o marire substantiala a actiunilor sale la societatile comerciale la care este actionar.
Potrivit Biroului de presa al Guvernului, Tariceanu detinea actiunea incriminata la Prima Broadcasting Group de la infiintarea fostului post Radio Contact, iar valoarea de vanzare a acesteia, de 10.000 de euro, deriva din faptul ca ii conferea drept de preemptiune pentru restul titlurilor.
Actiunea nu a fost cumparata, ci facea parte din pachetul pe care Tariceanu il detinea la fostul Radio Contact, actual Kiss FM, de cand a infiintat acest post de radio. Premierul a vandut actiunile la Radio Contact in urma cu cativa ani, dar a pastrat o actiune cu valoare simbolica, ce-i dadea dreptul de preemptiune daca noul proprietar, Prima Broadcasting Group, decidea sa revanda acel pachet, se precizeaza in comunicat.
In a doua jumatate a anului trecut, Tariceanu a vandut actiunea direct firmei Prima Broadcasting Group, care detine pachetul majoritar la Kiss FM.
In declaratia sa de avere actualizata, premierul Tariceanu a precizat ca a vandut actiunea pentru 10.000 de euro. In declaratia anterioara, completata la jumatatea anului trecut, premierul mentiona ca detine o actiune la aceasta societate, cu o valoare la zi de 2.500 de lei vechi. Recent, premierul a explicat ca a decis sa vanda titlul respectiv dupa ce societatea si-a schimbat denumirea in Kiss FM, considerand ca pastrarea unei astfel de actiuni nu se mai justifica. (C. Anghelache)