Presedintele PNL, Calin Popescu-Tariceanu, a multumit PDL marti, la un miting electoral organizat la Rosiorii de Vede, pentru ca sustine candidatul partidului sau la Primarie, in turul al doilea la alegerile locale. "Ma bucura ca la Rosiorii de Vede PDL a inteles ca trebuie sa acorde sprijinul unui candidat care reprezinta criterii pentru care noi am militat si am luptat in ultimii patru ani cu corectitudine si cu rezistenta la coruptie si le multumesc colegilor din PDL ca acorda sprijinul candidatului nostru Nutu Ion", a declarat Tariceanu.
Premierul a facut un apel la alegatori sa mearga la vot, ca un drept cetatenesc, si nu stimulati de "banii negri". "Cred ca la votul care va avea loc duminica trebuie sa spuneti un 'Nu' hotarat practicilor intreprinse de PSD. Ceea ce s-a intamplat, mituirea electoratului, nu poate sa fie acceptat intr-o tara care se pretinde civilizata, moderna, europeana. Votarea este o indatorire civica si nu e loc pentru jocuri de culise, pentru cumpararea voturilor, pentru deturnarea rezultatului final. De aceea, fac un apel la toti cetatenii din Rosiorii de Vede sa se mobilizeze la vot si sa nu lase ca banii negrii in final sa impuna un candidat", a afirmat Tariceanu.
Premierul a mai facut referire si la perioada anterioara administrarii orasului de catre primarul liberal, Ion Nutu."Ceea ce s-a intamplat in 2000-2004 la Rosiorii de Vede, cand a fost primar Fierascu Daniel (PSD), este inacceptabil. Nu se poate sa va bateti joc, cetateni, pe banii pe care ii platiti dumneavoastra pentru ca Primaria sa functioneze", le-a spus Tariceanu membrilor si simpatizantilor PNL. El i-a indemnat pe acestia ca in 15 iunie sa voteze candidatul liberal care, in opinia sa, cheltuieste banii comunitatii cu responsabilitate si corectitudine.
La randul sau, primarul actual si candidat pentru un nou mandat, Ion Nutu, a sustinut, in discursul sau, ca la primul tur comunitatea rroma a fost adusa la vot si platita pentru asta de catre PSD. "Nu am nimic cu comunitatea rroma, dar ii rog sa se prezinte la vot fara sa fie impinsi de la spate, sa fie adusi cu autobuzele si sa fie platiti ca sa voteze", a declarat primarul.
In turul doi pentru functia de primar in Rosiorii de Vede au intrat Ion Nutu (PNL) si Daniel Fierascu (PSD).