Premierul Tariceanu a cerut sa se renunte la "populism si comunism" in abordarea modului de salarizare a directorilor din societatile comerciale cu capital de stat, aratand ca acestia trebuie platiti in functie de performantele obtinute in activitate, conform sistemului aplicat in sectorul privat.
El a aratat ca directorii companiilor de stat sunt remunerati din bugetele de venituri si cheltuieli. "In Romania, daca vorbim de economie de piata, atunci trebuie sa lasam populismul si comunismul deoparte. Nu putem avea societati cu capital de stat unde salariile celor care conduc sa fie intr-o diferenta uriasa fata de sectorul privat, pentru ca atunci nu ne putem astepta decat la o performanta execrabila, iar toti oamenii de valoare vor pleca in sectorul privat", a spus Tariceanu.
Premierul a precizat ca principiul de salarizare a directorilor companiilor de stat este diferit de cel aplicat in cazul conducerii agentiilor subordonate Guvernului.
Premierul Calin Popescu Tariceanu a cerut sambata sefului Cancelariei, Dorin Marian, sa ii prezinte, in urmatoarea sedinta de guvern, o analiza privind salariile, sporurile si primele incasate in agentiile aflate in subordinea Executivului.