Premierul Calin Popescu-Tariceanu a declarat ieri in cadrul Congresului PN¥CD ca Romania se balbaie in plan politic si ca asistam la incercarea de instaurare a unui regim de autoritate personala, precum cel din Belarus.
"Astazi vedem ca Romania se balbaie in plan politic si asistam la o incercare de instaurare a unui regim de autoritate personala, dupa modelul celui din Belarus. Asa ceva nu este posibil si, de aceea, partidele cu vocatie autentic democratica au datoria sa se ridice si sa o spuna raspicat", a afirmat liderul PNL, Calin Popescu-Tariceanu, in discursul rostit la Congresul PN¥CD. El a mai spus ca, in acest moment, se incearca acreditarea ideii conform careia partidele istorice nu-si mai gasesc sensul, ca vremea lor a trecut, dar ca aceste formatiuni, respectiv PN¥CD si PNL, sunt unite, fiecare, de "oamenii de forta si de caracter", precum si de valori, principii si idei.

"Cu taranistii sunt frate"

Liderul liberal a fost completat de vicepresedintele PNL Crin Antonescu. El le-a spus taranistilor: "In momentul in care un presedinte al Romaniei, chiar daca nu era edificat cu cateva luni inainte, condamna comunismul, aceasta este o victorie a lui Corneliu Coposu, a noastra si a dumneavoastra". "Cu taranistii nu suntem in relatii, cu taranistii sunt frate", a declamat Antonescu.
La randul sau, vicepresedintele PNL Ludovic Orban a tinut un discurs elipitic si percutant, in care le-a cerut, aluziv, taranistilor sa nu se lase confiscati de PD, dupa modelul PSD, care a preluat in randurile sale PSDR. "Astazi, jumatate din fostul FSN se numeste PSD - dupa ce a desfiintat un partid istoric si a incercat sa confiste legitimitatea acelui partid istoric - PSDR. Sunt convins ca nu va urma un al doilea partid istoric care sa fie confiscat de cealalta jumatate a fostului FSN", a spus Orban. "Ramaneti pe picioarele voastre si fiti convinsi ca drumurile noastre se vor uni din nou intr-un viitor nu foarte indepartat", le-a mai spus Orban membrilor PN¥CD.