Democratii cu functii in Guvern si-au facut bagajele si par decisi sa nu ramina in ministere mai mult decit ii obliga legea in asemenea situatii. Legat de acest subiect secretarul de stat PD Mircea Toader ne-a raspuns la citeva intrebari.

Reporter: Cit de corecta credeti ca este miscarea premierului Calin Popescu Tariceanu in ochii electoratului?

Mircea Toader: Tariceanu va avea un nou guvern fara ministri democrati. Pina la urma acesta a fost obiectivul sau: sa scape de democrati. Acest lucru mi se pare nelegal si neconstitutional. In plus nu este normal ca Tariceanu sa insele vointa electoratului si sa scoata de la guvernare partidul care inregistreaza in sondaje cel mai bun scor. De asemenea e nefiresc ca un guvern format la inceputul mandatului de Alianta D.A. sa se transforme intr-unul care este coordonat de Partidul Social Democrat.

R: Va pune PC piedici acestui guvern "udemerizat" excesiv?

M. T.: Cu siguranta acest guvern nu va intimpina probleme din partea nici unuia dintre partidele din Opozitie. PC a criticat in ultimele zile faptul ca noul guvern are prea multi ministri UDMR, dar e vorba doar despre simple declaratii. Conservatorii sint cei care au declansat actiunea anti-presedinte, tot ei sint cei care au numit presedintele comisiei de anchetare a lui Traian Basescu. Partidul Conservator a coordonat intreaga actiune indreptata impotriva lui Basescu si impotriva PD.

R: Pleaca toti secretarii de stat democrati din Guvern?

M.T.: Noi ne-am depus deja demisiile la sediul PD. Ele vor fi duse la Guvern dupa ce va fi validat noul executiv. Pina atunci noi trebuie sa ne exercitam mandatele. E normal sa fie asa. Eu, ca secretar de stat, nu pot sa ramin la minister in conditiile in care ministrul meu a fost inlocuit. Pina la urma democratii trebuie sa fie uniti, atit la bine, cit si la rau.

R: Daca vi se va cere sa ramineti in Guvern, ce veti face?

M.T.: Voi astepta sa fie publicata in Monitorul Oficial decizia premierului de inlocuire a mea. Imediat dupa ce se va intimpla acest lucru voi pleca din Ministerul Administratiei. Nu as putea sa ramin in Guvern fara PD. Am ajuns secretar de stat datorita partidului, si nu in urma unui concurs.