Premierul Calin Popescu-Tariceanu (foto) l-a copiat intocmai pe presedintele Traian Basescu. Ca si acesta, Tariceanu a iesit din Spitalul Elias - unde se afla internat dupa accidentul de motocicleta de marti seara - pentru a se duce la Guvern ca sa conduca sedinta cu ministrii sai. Cu piciorul in ghips, Tariceanu a urcat singur treptele Palatului Victoria, ajutandu-se de un cadru metalic.
Desi intarziase o jumatate de ora, a intrat surazator in sala de sedinta si i-a asigurat pe membrii Cabinetului ca este OK. "Vreau sa va asigur ca vom tine sedinta de guvern in conditii normale si ca dezbaterile din sedinta vor decurge ca de obicei", a spus premierul. Tariceanu nu uitat nici sa-i ureze "La Multi Ani" ministrului Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, care implinit ieri 50 de ani.

Testul de alcoolemie, negativ

Ieri, dupa accidentul in care a fost implicat premierul Tariceanu, care a intrat aproape frontal cu motocicleta pe care o conducea intr-un automobil, Politia si SPP s-au intrecut in a face precizari. Astfel, SPP a precizat ca activitatile de cercetare de la locul accidentului in care a fost implicat premierul au fost desfasurate de cadre ale Politiei Ilfov. "Acestea au efectuat toate procedurile legale in ceea ce priveste cercetarea imprejurarilor in care s-a produs evenimentul. Fotografiile "ridicate" de la locul accidentului evidentiaza prezenta ambelor autovehicule si a politistilor care desfasoara cercetari. Precizam faptul ca motocicleta nu a fost ridicata de la fata locului decat dupa efectuarea cercetarilor. Ulterior cercetarii, ambele autovehicule au fost ridicate si transportate de catre Politie la Sediul I.P.J. Ilfov", se spune in Comunicatul SPP.
Politia ne-a informat si ea ca testele de alcoolemie facute cu aparatul Drager la care au fost supusi premierul Tariceanu si soferul autoturismului implicat in accidentul de marti seara au iesit negative, nici unul dintre cei doi coducatori auto neconsumand bauturi alcoolice, au informat surse din Politie. In aceste conditii, premierul Tariceanu risca doar o amenda sau, in cel mai bun caz, un avertisment.
Celor doi le-au fost recoltate si probe biologice, rezultatul acestora urmand sa fie cunoscut peste cateva zile. Inspectoratul General al Politiei Romane a mai comunicat ca autovehiculele implicate in accident au fost ridicate si transportate la sediul Inspectoratului de Politie al Judetului Ilfov, dupa efectuarea fotografiilor judiciare si a cercetarilor la fata locului. Autovehiculele vor fi puse la dispozitia Parchetului competent sa solutioneze cauza, urmand ca acesta sa se pronunte in privinta expertizei tehnice.

Premierul este recidivist

Premierul Tariceanu nu este la primul accident de motocicleta. Surse apropiate premierului au declarat pentru Mediafax ca el a mai suferit un accident de motocicleta in urma cu mai multi ani, cand a intrat intr-un viraj tot cu viteza mare si a patinat pe drumul umed, fara sa fie ranit. Accidentul s-a produs tot in afara Capitalei, fiind determinat de viteza mare si conditiile de drum. "Motocicleta a patinat atunci pe o portiune de cateva zeci de metri, scotand scantei prin frecarea cu asfaltul, dar ranile au fost minore", au afirmat sursele citate.