Democratul Valeriu Tabara imputa liberalilor absenta unei strategii in agricultura. In contextul in care ministru de resort a fost timp de doi ani PLD-istul Flutur, democratul sustine ca politica agricola a Romaniei, din 2004 si pana acum, a fost facuta exclusiv de catre PNL. "Din 2004 pana astazi, politica agricola a Romaniei a fost facuta nu de ministri, ci de PNL. Intreaga responsabilitate, si succesele si relele, sunt ale acestui partid. Daca astazi agricultura Romaniei nu are nicun fel de strategie pe termen scurt, mediu sau lung, acest lucru se datoreaza in totalitate PNL, prin reprezentantii sai", a spus deputatul PD.
Fost ministru al Agriculturii, Valeriu Tabara a sustinut ieri ca premierul coordoneaza domeniile gestionate de membrii Guvernului, astfel ca prim-ministrul trebuie sa raspunda in solidar. "Ministrii nu sunt decat nume, programul este al unui Guvern si al unui partid", a spus Tabara, care a completat ca premierul "raspunde solidar cu ministrul sau cu cei din subordinea ministrului". Tabara a mai tinut sa arate si ca a facut mai multe apeluri catre premierul Tariceanu sa dezbata problemele agriculturii, dar ca acesta "era mai ocupat cu domnul Patriciu".
Criticile democratului Tabara au vizat problema seceteti in legatura cu care nu s-a realizat un plan de masuri cu termene precise, ceea ce ar reprezenta "una dintre gravele erori savarsite de Guvern si de premier" si intarzierea Guvernului in a prezenta Comisiei Europene un Plan National de Dezvoltare Rurala.