Dupa ce a fost suspendat din functie in luna noiembrie printr-un ordin emis de prefectul Mihai Capra, primarul localitatii Namoloasa este nevoit sa traiasca acum cu ajutorul rudelor si al prietenilor. Asta pentru ca in perioada scursa din noiembrie si pina acum primarul Valerian Todita nu a primit nici un salariu, iar alta sursa de venit se pare ca nu are. Luni, 8 ianuarie, primarul comunei Namoloasa va trebui sa fie prezent in fata Instantei pentru a-si sustine cauza, dupa ce a atacat in contencios ordinul emis de prefectul Mihai Capra. Prima infatisare in fata judecatorului a fost aminata deoarece reprezentantul Prefecturii a cerut timp pentru depunerea intimpinarii la actiunea introdusa de edilul localitatii Namoloasa.

Greu de imaginat

Colegii de partid ai primarului Todita au declarat in nenumarate rinduri ca il sustin in demersul sau si ca vor merge pina la capat pentru elucidarea acestui caz, mai ales ca ei considera ca fiind ilegala si imorala decizia prefectului indreptata impotriva unei persoane aflate intr-un scaun cu rotile si fara probleme mintale.

„Primarul Valerian Todita trece acum prin momente dificile. Prefectul ar trebui sa se gindeasca la faptul ca prin actiunea sa nu a facut altceva decit sa-l condamne pe edilul unei localitati care a fost ales primar aflindu-se in scaun cu rotile. Domnul Capra ar trebui sa-si dea seama de faptul ca, din momentul emiterii ordinului si pina in prezent, primarul Todita nu a primit nici un salariu si trebuie sa-si continue tratamentul si sa respecte un regim. Daca dumnealui a avut bani sa-si petreaca Revelionul in strainatate trebuie sa stie ca prin ordinul de suspendare al primarului din Namoloasa nu a facut altceva decit sa-i ingreuneze situatia”, ne-a declarat vicepresedintele Organizatiei Judetene a PSD Galati, Gheorghe Saghian.

Cazul primarului Valerian Todita este cunoscut si de europeni, in rindurile carora romanii au intrat in 2007, dovada facind si declaratiile facute de europarlamentarul Jean Louis Cottingy in momentul in care a vizitat judetul Galati.

Cum se va finaliza acest proces si care va fi verdictul urmeaza ca Instanta sa hotarasca. In continuare, primarul Valerian Todita nu si-a pierdut sustinerea colegilor sai si nici a localnicilor, care spun ca-l vor vota chiar daca vor fi decise noi alegeri.