Blogul lui Constantin Gheorghe: Bordelul national

• Regret c-am avut dreptate. Saptamana politica a debutat vijelios! Cu tot felul de tampenii, daca e sa ma intrebati pe mine. Dar ce conteaza parerea mea? Parerea lor e ca sunt probleme de viata si demoarte, chit ca nimic din ce ne intereseaza pe noi nu-i intereseaza pe ei.
• Dimineata, scurt, de inviorare, Liviu Pop, ministrul Educatiei, a trimisInspectia Muncii la Cotroceni, pe motiv de Funeriu si diplomele sale de studii ne-echivalate in Romania. Inevitabilul FAZ publica tezele basistilor, conform carora AN si-a inscenat sinuciderea. De asteptat, nenea ala e pe lista de plata a SIE.
• USL se gandeste la o sesiune extraordinara a Parlamentului. Crin Antonescu a tinut sa precizeze ca nu e vorba despre suspendarea Incrucisatorului. Dar pluteste si ea primprejur. Incrucisatorul, la randul lui, a sesizat CCR, sa spuna ea cine pleaca la Bruxelles.
• Parlamentul este o Curte a miracolelor. Nimeni nu mai stie cine cu cine voteaza si de ce. Voiculescu demisioneaza din Senat, pentru ca nu i s-a aprobat legea de dublare a pedepselor pentru evaziunea fiscala. traian Basescu e mai usor de suspendat. Si ce daca? Ne tine de foame?
• Singurul lucru cu adevarat util facut de Parlament il reprezinta adoptarea Legii privitoare la cooperarea intre Guvern si Parlament in domeniul afacerilor europene. Daca se si aplica, vom avea si noi o dezbatere cat de cat serioasa in materie de politici europene.
• Asteptam ecourile incaierarilor din CSAT, care este in curs de desfasurare, si depunerea juramantului de noul ministru al Culturii.
• Ziua de maine are deja un scandal pe agenda: alegerea noului CA al TVR. PDL va fi exclus de la portie. Sa te tii vaiete!
• Am si o stire pozitiva: Basescu, macho cum il stim, si-a cumparat Ford B max ROSU! Acum, s-ar putea ca unele duduci sa nu fie impresionate nici sa-l vada la volanul unui Ferrari rosu! Dar in loc sa cumpere masina, Basescu il constrangea pe Berceanu sa faca ce a promis celor de la Ford: sosele decente in Oltenia, pe unde sa exporte ce produc! Asa e un gest populist, si nimic mai mult...