Membrii PNL i-au votat la sfarsitul saptamanii trecute pe cei care vor conduce partidul in perioada urmatoare. Daca pentru realegerea ca presedinte a premierului Calin Popescu Tariceanu s-a votat mai mult de forma, acesta fiind singurul candidat, posturile de vicepresedinti au fost viu disputate.
Cea mai apriga batalie s-a dat pentru postul de vicepresedinte pe probleme de comunicare, pentru care au candidat Ludovic Orban si Bogdan Olteanu, potrivit Hotnews. In final, presedintele PNL Bucuresti l-a invins pe presedintele Camerei Deputatilor, dar acesta a ajuns la Congres dupa anuntarea rezultatelor. Alt mare invins al Congresului PNL este ministrul de externe, Mihai Razvan Ungureanu, care a pierdut in fata lui Adrian Cioroianu vicepresedintia in domeniul afacerilor europene. La capitolul politici economice si mediu de afaceri a castigat Teodor Atanasiu. Teodor Melescanu a preluat relatiile internationale, iar Crin Antonescu a fost ales vicepresedinte pe domeniul politic. Norica Nicolai a castigat postul de vicelider PNL pentru relatia cu societatea civila si egalitate de sanse, iar Victor Paul Dobre se va ocupa de acum de administratie si relatii institutionale.
Deputatul de Dolj, Mihai Voicu, vicepresedinte PNL
La votul pentru vicepresedintii pe regiuni de dezvoltare, Varujan Vosganian a castigat in defavoarea lui Romeo Stavarache (Moldova), Puiu Hasotti in defavoarea lui Octavian Popa (Sud-Est), Adrian Miutescu in defavoarea lui Constantin Dumitru (Muntenia), Cornel Popa in defavoarea lui Marius Nicoara (Nord-Vest), Eugen Nicolaescu in defavoarea lui Marius Oprea (Transilvania), Marian Petrache in defavoarea lui Mircea Ciopraga (Bucuresti-Ilfov). Mihai Voicu (Oltenia) si Dan Radu Rusanu (Banat) au fost alesi vicepresedinti fara probleme, neavand contracandidati.
Realegerea lui Tariceanu, vot pentru unitate
Dupa anuntarea rezultatelor oficiale, presedintele Tariceanu a declarat in fata membrilor prezenti la Congres ca realegerea sa ca presedinte al PNL este o onoare pentru el si a multumit colegilor pentru increderea pe care i-au acordat-o. "Va dau asigurari ca voi face toate eforturile in acest sens. Este o confirmare pentru ideile si valorile liberale care ne tin uniti si care trebuie promovate in continuare in Romania. Tara are nevoie de modernizare si progres pentru a ajunge europeana", a spus Tariceanu. Acesta considera ca votul in favoarea sa este un mesaj pentru unitatea partidului.