Conducerea Camerei Deputatilor a modificat, miercuri, lista dotarilor independente pentru organizarea summit-ului NATO. Potrivit unui memorandum intern, departamentele de specialitate ale Camerei Deputatilor au propus modificarea listei de dotari independente aprobata in decembrie 2007, in functie de cerintele impuse de organismele NATO si de MAE. Aceste modificari se refera la achizitionarea unor dotari cum ar fi "software aferent sistemului de operare McOSx, matrice multiplexare, perdele de aer cald, imprimanta color, imprimanta A4 multifunctionala, scanner".
Camera renunta, in schimb, la cumpararea de camere video mobile si fixe, module matrice video, monitoare video-rack, digital video recorder, retea transmisie 1Gb, porti detectie metale, repertor-software, releu transmisie, fotolii de piele.
Lista dotarilor independente pentru organizarea summit-ului NATO va mai cuprinde, printre altele, o autospeciala izoterma de 3,5 tone pentru transport de alimente, 10 radiatoare infrarosu, 6 carucioare pentru debarasare vesela, cu tavi, o masina de spalat vase mari de bucatarie, o masina de spalat vesela cu tunel, o linie de autoservire cu acces pe doua intrari. Alte dotari sunt: 140 de calculatoare PC, o masa de consiliu, 5 seturi de canapele cu fotolii de piele, 6 echipamente de aer conditionat, 100 de LCD inclusiv sistem de sustinere, 40 de televizoare pentru afisare informatii, 50 de radiotelefoane si 4 aparate de control bagaje. Suma alocata la Camera Deputatilor pentru dotarile independente in vederea organizarii summit-ului NATO este de 12.346.000 lei.