Ministrul Mediului, Sulfina Barbu, a declarat ieri ca intentioneaza sa-l dea in judecata pe primarul pesedist al Constantei, Radu Mazare, pentru jignirile pe care acesta i le-a adus intr-o conferinta de presa.

"Luni, urmeaza sa ma intalnesc cu avocatul meu si vom analiza impreuna declaratia domnului Mazare pentru a vedea, din punct de vedere juridic, ce se poate face. Sunt decisa sa-l dau in judecata, insa detaliile le voi stabili luni, dupa intalnirea cu reprezentantul meu legal", a spus Sulfina Barbu.
Ea a afirmat ca evita sa intre in discutii contradictorii cu primarul Constantei, apreciind insa ca nici ca femeie, nici ca ministru nu poate tolera invective si jigniri de genul celor lansate de Mazare. "Sunt hotarata sa urmez calea legala", a mai spus ministrul Mediului.
Intr-o conferinta sustinuta joi la Constanta in legatura cu sesizarea procurorilor anticoruptie privind vanzarea unei suprafete de plaja, primarul Radu Mazare a declarat ca ministrul Mediului "habar nu are" despre ce se intampla pe Litoral. "Sulfina Barbu e o proasta! Dupa ce a refuzat sa facem soseaua de coasta si a distrus turismul, fiindca nu a mai avut ce altceva sa faca, Sulfina Barbu s-a dus cu plangeri la DNA", a declarat Mazare.
Vanzari dubioase dar... corecte
Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor a sesizat procurorii anticoruptie dupa ce un raport cerut de institutie a relevat faptul ca peste 23.000 de metri patrati de plaja din zona Casino din Mamaia au fost vanduti de autoritatile locale unor persoane private. In legatura cu acest subiect, secretarul de stat in MMGA, Lucia Varga, a declarat ca plaja este domeniu public al statului si este gestionat de Administratia Nationala "Apele Romane".
Potrivit Legii nr. 219 din 1998, domeniul public este inalienabil. "Nu stiu cum a fost posibila o astfel de tranzactie. Speram sa ne spuna Departamentul National Anticoruptie", a raspuns Ministrul Mediului.