Machiavelli.ro informeaza : INTERVIU : Ponta: Subiectul Geoana nu mai exista, o discutie cu el nu mai este utila

Presedintele PSD, Victor Ponta, se declara nemultumit, intr-un interviu acordat agentiei MEDIAFAX, de faptul ca presedintele Senatului, Mircea Geoana, si-a "arogat" calitatea de lider al opozitiei in vizita in SUA, mentionand ca o noua discutie cu acesta, in partid, nu isi mai are rostul.
Presedintele PSD subliniaza insa ca nu va initia procedura de inlocuire a acestuia de la presedintia Senatului daca PSD risca sa piarda postul. Ponta anunta ca va face si el, impreuna cu Crin Antonescu, dar si cu Sorin Oprescu, o vizita la Washington, in primavara anului 2012.
Ponta mai spune ca USL va depune o motiune simpla impotriva ministrului de Interne, Traian Igas, subiectele fiind legate de violentele publice si de organizarea recensamantului. De asemenea, Ponta anunta si o motiune de cenzura pentru aceasta sesiune parlamentara, el aratandu-se insa sceptic cu privire la sansele de adoptare in Parlament.
De asemenea, Ponta se declara ingrijorat de situatia economica a Romaniei in 2012, el mentionand ca Guvernul ar putea ramane, in martie-aprilie, fara bani pentru plata salariilor si a pensiilor.
El vorbeste si despre ipoteza in care ar conduce un guvern USL, promitand ca va remania orice ministru impotriva caruia o motiune simpla va obtine mai multe voturi favorabile decat impotriva, chiar daca nu suficiente pentru a fi adoptata.