Presedintele subcomisiei privind dosarele lui Mitrea si Nastase, Sergiu Andon, a declarat marti ca raportorii au convenit ca sa nu se dea niciun fel de declaratie, nici macar privind procedura convenita pentru misiunea pe care o au, pana la sfarsitul lucrarilor subcomisiei.
La finalul lucrarilor subcomisiei, Sergiu Andon a refuzat sa faca declaratii pe tema activitatii subcomisiei si a procedurii de urmat, mentionand insa ca raportorii incearca sa completeze prevederile legale privind procedura "cu cutume".
Intrebat pe baza carei legi a fost constituita aceasta subcomisie, conservatorul a mentionat ca decizia a fost luata pe baza deciziei Curtii Constitutionale care a investit Parlamentul, fiecare Camera respectiv, cu asemenea atributii si pe baza prevederilor constitutionale si a celor din Legea raspunderii ministeriale. "Incercam sa completam prevederile Legii raspunderii ministeriale si ale Regulamentului Camerei Deputatilor cu cutume, este tot ce comentez despre regulile subcomisiei", a afirmat Andon.
In ceea ce priveste limitarea accesului deputatilor la dosarele lui Mitrea si Nastase, Andon a spus ca nu se va merge foarte departe cu neincrederea in deputati, mentionand ca se porneste de la premisa ca daca au fost alesi fiecare cu zeci de mii de voturi si au o raspundere si fata de electorat si fata de circumscriptiile lor, mai ales in preajma votului uninominal, nu vor exista solicitari abuzive. "Cererea motivata inseamna un minim de garantie ca vine sa il vada cu un rost si stie ce sa vada, nemotivat inseamna ca vine si doreste cineva sa se fotografieze sau sa fotografieze dosarul, asemenea cereri nu vor fi acceptate. Nu vom fi rigizi si formalisti cu colegii nostri", a spus Andon. El a anuntat ca dosarele nu vor fi fotocopiate, refuzand sa declare daca raportorii au inceput cercetarea.
In plus, Sergiu Andon a evitat sa raspunda la o intrebare referitoare la posibilitatea de a preintampin relatarea faptelor din dosare catre Miron Mitrea sau Adrian Nastase sau avocatii lor, adaugand ca membrii subcomisiei procedeaza "bine". Juristul a mai spus ca, in opinia sa, raportorii si Comisia juridica se vor incadra in termenul de doua saptamani propus de el conducerii Camerei pentru elaborarea unui raport care sa propuna avizarea favorabila sau nefavorabila a inceperii urmaririi penale in cazul celor doi fosti ministri deputati social-democrati.