Presedintele PSD Mircea Geoana si presedintele Consiliului National Adrian Nastase s-au abtinut vineri sa comenteze sentinta judecatoreasca data de Curtea de Apel Bucuresti (CAB) in cazul lui Dan Voiculescu. Decizia justitiei (nedefinitiva) este ca Voiculescu ar fi facut politie politica in timpul regimului comunist. Cei doi politicieni .
"Inteleg ca nu este o decizie definitiva si nimeni, cu atat mai putin eu si noi care suntem intr-o alianta cu cei de la PC putem sa dam verdicte inainte ca justitia sa se pronunte. In clipa in care va exista o decizie definitiva a justitiei romanesti e o alta conversatie, pana atunci prezumtia de nevinovatie si dreptul democratic de a face apel la aceasta decizie ii apartine domnului Voiculescu", a afirmat Geoana.
La randul sau, Nastase a fost intrebat daca formatiunea sa il mai poate sprijini pe Voiculescu atata timp cat acestuia i s-a reconfirmat decizia de politie politica. "Nu am detaliile in legatura cu acest subiect. Eu apreciez foarte mult faptul ca stand aici primesc din partea jurnalistilor diverse informatii. Sa-mi dati voie totusi sa le preiau in lectura proprie si dupa aceea sa comentez", a spus Nastase.