Bogdan Tiberiu Iacob informeaza pe Inpolitics ca apele se limpezesc: Traian Basescu il "ingroapa" pe Vasile Blaga. Puteti citi in continuare articolul de pe Inpolitics.
'Informatia furnizata vineri de Inpolitics da semne ca se confirma in mod stralucit: ministrul Vasile Blaga este pe targa, din punct de vedere politic, fiind de asteptat ca Basescu sa-i ceara demisia in mod oficial in urma incidentelor din 24 septembrie.
Intr-o declaratie sustinuta la Palatul Cotroceni, azi, presedintele Traian Basescu a condamnat din nou, in termeni duri, actiunea politistilor de vineri, 24 septembrie, cand acestia au recurs la un miting neautorizat si au scandat lozinci violente contra sefului statului. Basescu a spus ca Politia si Jandarmeria sunt institutii "deosebit de importante" ale statului, criticand faptul ca salariatii MAI au protestat vineri purtand uniforme cu simbolurile statului roman, iar jandarmii au "negociat cu sindicalistii" in loc sa aplice legea.
"Stim ca multi romani au manifestat in Bucuresti in aceasta perioada, dar toti au respectat legea. Singurii care au incalcat-o au fost salariatii Ministerului Administratiei si Internelor, si nu ma refer numai la politisti, ci si la jandarmi, care au negociat cu sindicalistii", a spus Basescu. El a mentionat in acest context ca "un act ilegal ramane un act ilegal". Basescu a aratat ca 6.000 de politisti au plecat intr-un mars ilegal, acestia fiind exact cei care trebuie, alaturi de jandarmi, sa aplice legea. Presedintele a subliniat ca acesti politisti si jandarmi vor avea o "dificultate" sa ceara, la alte manifestatii, respectarea legii.
Seful statului a mentionat ca protestatarii au incalcat legea purtand, la un miting ilegal, uniforme cu simbolurile statului roman.Basescu a acuzat, in acelasi timp, si jandarmeria pentru faptul ca nu a intervenit, conform legii, pentru a stopa demersurile politistilor. El a cerut raspicat, in consecinta, ministrului de Interne, caruia nici macar nu i-a pronuntat numele, sa ia masuri neintarziate contra celor care se fac vinovati de situatie. Cum vinovatii sunt 6.000 de politisti si jandarmi, in frunte cu liderii lor sindicali, este greu de imaginat ce masuri ar putea lua ministrul Blaga, orice tentativa de a actiona contra propriilor subalterni generand o situatie exploziva. In consecinta, demisia sau demiterea lui Vasile Blaga este, credem noi, o chestiune de ore. '