Primul-ministru desemnat, Lucian Croitoru, ar fi "ofiter sub acoperire", a declarat, la Antena 3, liberalul Horea Uioreanu.
Potrivit lui Uioreanu, un grup de analisti au studiat calificarea si pozitiile cheie pe care le-a detinut Croitoru de-a lungul timpului, cercetari din care a reiesit ca acesta ar fi fost ofiter sub acoperire. Totusi, liberalul nu a publicat numele studiului pe care l-a invocat.
De partea cealalta, Lucian Croitoru neaga toate acuzatiile si spune ca nu a facut parte din niciun serviciu secret.
"N-am facut niciodata parte, sub nicio forma, din niciun serviciu secret, nici din tara, nici din strainatate. Nici nu am colaborat", a declarat Lucian Croitoru.
Premierul pe care presedintele Traian Basescu l-a desemnat sa formeze viitorul Guvern, Lucian Croitoru, are profil de ofiter sub acoperire, potrivit unui studiu citat de deputatul liberal de Cluj, Horea Uioreanu.
"Domnul Croitoru are profil de ofiter sub acoperire. Asa e. Asa spune un studiu. Scrie aici: "are profil de ofiter sub acoperire". Am o sinteza in fata. Croitoru are legaturi cu ofiteri de securitate.
Domnul Baltazar s-a grabit sa-l laude pentru relatiile pe care le are si a confirmat ca are legaturi cu securitatea", a spus Uioreanu, vineri, la Antena 3, citand un studiu a carui sursa a refuzat sa o dezvaluie.
Potrivit liberalului clujean, aceasta "calitate" a premierului desemnat, de "ofiter sub acoperire", ar fi fost si singurul motiv pentru care seful statului l-a propus in functie pe Lucian Croitoru, "evident, ca sa il manipuleze".
Uioreanu l-a mai acuzat pe Traian Basescu si ca motivul real al taraganarii formarii unui nou Guvern este fraudarea alegerilor: "Interesul lui Traian Basescu este sa mentina Guvernul provizoriu condus de Emil Boc ca sa castige inca un mandat la Cotroceni. Adica sa fraudeze alegerile prezidentiale".
Deputatul PNL si-a exprimat, insa, convingerea ca "presedintele nu va mai castiga un alt mandat deoarece poporul a priceput cine este Traian Basescu".
Traian Basescu a anuntat, joi, ca l-a desemnat pe Lucian Croitoru in functia de premier al Romaniei. Lucian Croitoru este consilierul guvernatorului BNR, Mugur Isarescu.