Studiul dat publicitatii de Institutul de Politici Publice (IPP), care plaseaza Galatiul pe locul 35 in e priveste serviciile publice oferite populatiei, este foarte interesant, in opinia social-democratilor galateni, dar nu are nici un fel de relevanta pentru simplul motiv ca rezultatele sale au fost facute publice in 2007, in timp ce perioada aflata in analiza este 2003-2005.

Toate acestea sunt specificate de purtatorul de cuvant al Organizatiei Judetene PSD, Claudiu Branzan, care sustine ca, referitor la perioada 2003-2005, rezultatele unui studiu real trebuia sa fie cu totul altele. "Probabil ca studiul a fost realizat de persoane care nu au calcat niciodata la Galati. Singurul capitol la care IPP are dreptate este cel referitor la situatia canalizarilor din Galati. Acest lucru era cunoscut si de primarul Dumitru Nicolae, si de consilierii municipali, dat fiind faptul ca Galatiul nu a avut niciodata o retea de canalizare dimensionata pentru necesitatile acestui oras", a mai spus social-democratul, care a amintit ca acesta ar fi reprezentat si motivul pentru care s-a obtinut finantarea ISPA care va rezolva aceasta problema.

"Dar cum finantarea ISPA a fost obtinuta dupa 2005, an la care se opreste studiul, era normal ca acest amanunt sa fie omis si, cum ne apropiem cu pasi mari de alegerile locale din 2008, probabil ca multa lume, inclusiv specialistii IPP, se afla deja in campanie electorala", a mai spus Branzan.