Studentii de la Universitatea din Petrosani vor sa fie recunoscuti la nivel national si, pentru ca acum au si membri in Uniunea Studentilor din Romania, toate proiectele nationale vor trece prin Valea Jiului.
Noua structura sindicala aleasa in urma cu cateva luni vrea sa revolutioneze ceea ce a insemnat pana acum sindicatul studentilor si prima actiune la care sunt invitati toti cei care urmeaza cursurile Universitatii din Petrosani este concertul BUG Mafia, ocazie cu care este lansata si o campanie de demascare a coruptiei. "Acesta este primul proiect pe care il lansam in actuala formula a sindicatului studentesc si, in parteneriat cu Ministerul Afacerilor Interne, demaram campania impotriva coruptiei. Practic, in scurt timp vom avea si un ziar al studentilor in care vom merge pe adevar si pe demascarea celor care au ceva de ascuns", a spus Delia Mihaiu, reprezentanta a Sindicatului Studentilor Democrati de la Universitatea din Petrosani.
Planurile de viitor ale reprezentantilor studentilor nu se refera numai la demascarea coruptilor, ci vizeaza si actiuni cum ar fi seri de dans, petreceri cu spuma sau confetti, dar si promovarea proiectelor pentru obtinerea de burse in strainatate sau a locurilor de munca in afara tarii, pentru cei de la Petrosani. Sindicalistii spun ca orice proiect care va avea un impact de nivel national va trece prin Valea Jiului, aceasta deoarece Dacian Ciodaru, noul presedinte al SSD din Petrosani, este si vicepresedinte al Uniunii Studentilor din Romania. Mai mult, cei de la Universitate spun ca studentii se vor implica si mai mult in tot ceea ce inseamna activitate la aceasta institutie de invatamant superior, iar un rol decisiv il vor avea si in comisiile de acordare a camerelor in camine sau in conceperea sistemului de acordare a burselor.