Dupa cum se stie, Organizatia de Tineret a PD-L a ales-o, saptamana trecuta, in functia de secretar general, pe fiica presedintelui Basescu.

Se pare ca acest eveniment a starnit agitatie in PNL, iar reactia n-a intarziat sa apara. Astfel, deputatul Emil Strunga a precizat ca acest eveniment pare, la prima vedere, banal, dar, daca este examinat cu atentie, "demonstreaza o evolutie anormala pentru un partid de pe scena politica a unei tari care reconstruieste democratia". Deputatul face chiar si o comparatie cu perioada comunista, cand familia Ceausescu a acaparat principalele functii de conducere in partid si in stat.

"Din pacate, atunci cand este vorba despre democratia interna din PD-L, nimic nu ma mai mira. Faptul ca, din totalul de 383 de voturi, 377, adica 98%, au fost exprimate pentru Elena Basescu, da senzatia de unanimitate de tip comunist, iar democratia si liberalismul se manifesta in acest partid doar la nivel declarativ. Istoria politica a demonstrat de nenumarate ori cum se construieste un partid totalitar, prin concentrarea succesiva a puterii in mainile conducatorului suprem, si acest lucru se repeta acum, inca o data, in partidul prezidential", a accentuat Strunga.

Ironic, Emil Strunga a pasit putin in mitologie, numind-o pe Elena "Fiica lui Zeus" si completand ca "spectacolul ieftin oferit de ritualul alegerii Elenei Basescu in fruntea tineretului PD-L, fara a avea merite politice sau calitatile Atenei sau Afroditei, a avut doar un singur scop, acela de a o legitima prin vot pe fiica lui Zeus".