Proaspat intrati in opozitie, democrat-liberalii bihoreni vor sa-si confirme acest statut. Mircea Matei, secretarul general al organizatiei judetene, a facut o serie de afirmatii cu caracter denigrator la adresa noii conduceri a Primariei, acuzandu-i pe liberali ca au apucaturi de militieni.
Faptul ca noul primar Ilie Bolojan impreuna cu echipa care a castigat alegerile se ocupa de amenajarea birourilor din primarie nu i-a picat foarte bine secretarului general al PDL Bihor.
"S-a observat o predilectie a noii administratii pentru ocuparea si amenajarea birourilor. Urmeaza sa vina o intreaga armata de conchistadori galbeni care sa ocupe acele birouri. Ar trebui sa le aminteasca cineva ca rolul lor nu este de a sta in birouri, ci de a merge pe teren. Apoi mutarea biroului vicepresedintelui de langa cel al primarului denota faptul ca ei trebuie sa stea la distanta ca totul sa mearga bine. Functionarii din Primarie au constatat in ultimul timp ca, odata cu alegerea noului primar, au aparut si obiceiuri noi in primarie. Se tine evidenta la cat stau la birou, la ce ora vin, la ce ora pleaca. Eu cred ca e o preocupare fireasca a administratiei locale si ca, dupa ce se vor rezolva aceste lucruri, totul va fi minunat in institutie. Asteptam sa vedem si programul guvernarii locale a tandemului PNL-UDMR. Probabil ca expertii celor doua partide lucreaza deja la acest lucru.
Un alt lucru extrem de grav este faptul ca s-a hotarit inchiderea soselei de centura. Proiectul initial prevedea ca lucrarile se vor executa sub trafic.
Acum vine medicul-viceprimar (dr. Carp - n.r.) care ne spune ca, daca nu se va inchide soseaua de centura, lucrarea nu se va finaliza la termen. Oare acest lucru nu a fost prevazut inca de la inceput in proiect? Devierea traficului va produce noi probleme in oras. I-a intrebat cineva pe oamenii care locuiesc in zona prin care se va devia traficul daca sunt de acord? Eu sunt convins ca vor aparea probleme mari. Si nu doar din cauza mizeriei sau a incapacitatii infrastructurii de a rezista traficului greu. Va fi afectata, in primul rand, infrastructura caselor in care locuiesc acei oameni. Cine va raspunde de aceste lucruri? Din cate se poate vedea, PNL-istii din Primarie au apucaturi de militieni, apucaturi de genul: eu te-am facut, eu te omor", a declarat Mircea Matei.
In apararea presei
Mircea Bradu, prezent si el la conferinta, a tinut sa faca o serie de precizari cu privire la legea propusa de senatorul PRM Gheorghe Funar si liberalul Ioan Ghise. O lege care va obliga posturile de televiziune si ziarele sa prezinte in proportii egale stirile de factura pozitiva cu stirile negative. "Funar, care se ocupa de jumatatea care a mai ramas din PRM, si fostul primar Ioan Ghise, cel care s-a bucurat de oprobriul intregului Brasov, prin proiectul de lege pe care l-au propus vor sa dea o lovitura fara precedent libertatii de exprimare in Romania. Gandesc gregar si neprofesionist. Dupa 18 ani de la Revolutie este inadmisibil sa-si bata joc in halul acesta de drepturile si libertatile castigate atunci", a declarat primul primar al municipiului Oradea de dupa 1989.