Ministrul delegat pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului, Radu Stroe, si-a depus demisia din functie ieri-dimineata la cabinetul premierului Calin Popescu-Tariceanu. Totodata, Stroe a declarat ca va sesiza Parchetul pentru afirmatiile Elenei Udrea legate de persoana sa.
El si-a motivat demisia prin faptul ca in urma cu doua saptamani, la Congresul PNL, nu a primit votul politic pentru ocuparea unui post de vicepresedinte. "Este firesc sa ma retrag din functia guvernamentala daca nu am primit acest vot. Este un gest care nu pare, poate, firesc, dar e momentul sa inceapa si la noi un astfel de comportament", a spus Stroe. El a tinut sa precizeze ca recunoaste valabilitatea rezultatului la votul exprimat in Congresul PNL si a asigurat ca va raspunde in continuare solicitarilor partidului. "Premierul mi-a zis ca nu este de acord si a afirmat ca si-ar dori sa faca ceva pentru a opri treaba asta (demisia - n.r.), dar este greu sa faca ceva ca sa ma opreasca. Eu raman in partid, lupt alaturi de ei, de Calin, dar demisia mea este o problema de demnitate si primii care au de castigat din atitudinea asta sunt liberalii, care vor invata mai multe, dar poate si altii", a declarat Stroe.

"Am stiut sa ma feresc de presiuni"

Pe de alta parte, Stroe a depus inca de vineri plangerea impotriva Elenei Udrea la Parchetul instantei supreme, reclamatie pe care a anuntat-o ieri. Stroe o acuza pe Udrea pentru afirmatiile conform carora acesta i-ar fi cerut sprijinul pentru a obtine postul de ministru al Apararii sau de sef al SRI in perioada in care lucra la Cotroceni. El si-a motivat gestul de a sesiza Parchetul prin faptul ca astfel de acuzatii grave il pot afecta inclusiv pe presedintele Traian Basescu. "Nu am umblat niciodata prin judecatorii si tribunale, dar astfel de afirmatii inacceptabile ma obliga sa ma apar. Nu pot lasa ca asupra mea sa planeze astfel de acuzatii, chiar si la modul teoretic", a spus Stroe.
Totodata, Stroe a declarat ca nu a simtit presiuni din partea grupurilor de interese legate de activitatea RA-APPS. "Nu am simtit asemenea presiuni pentru ca am stiut sa ma feresc de ele", a explicat Stroe. Fostul consilier de stat la Cotroceni Elena Udrea a sustinut ca Stroe ar avea relatii de afaceri cu Razvan Petrovici, materializate prin preluarea, de la Regia pentru Administrarea Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), de catre doua firme off-shore. (Dan Ghetu)