Candidatul Aliantei PSD+PC la Presedintie, Mircea Geoana, a declarat, vineri, la postul public de radio, ca turul al doilea de scrutin va fi o batalie grea, motiv pentru care a facut apel la romanii nehotarati sa il voteze pe 6 decembrie pentru a asigura stabilitatea politica in tara.
"Turul doi incepe de la zero. Va fi o batalie grea si as vrea sa ii rog pe cei care imi arata incredere si cei care inca nu sunt astazi hotarati sa vina la vot pe 6 decembrie si sa imi dea sansa sa asigur stabilitate politica, sa aduc unitate Romaniei, sa ne apucam din nou de treaba, pentru ca, pana la urma, din scandal si dezbinare nu vom gasi nimic pozitiv", a afirmat presedintele PSD.
Intrebat cum va aborda aceasta campanie electorala pentru a-i convinge pe romani sa il voteze pentru functia de presedinte, Mircea Geoana a precizat ca va vorbi despre proiectul sau pentru Romania si despre proiectul economic si social. "Nu voi intra in acest tip de acuze si de lovituri sub centura pe care actualul candidat cu care am intrat in turul doi pare ca le foloseste cu predilectie in aceasta campanie. Nu l-am auzit pe domnul Basescu vorbind o singura data despre locuri de munca, in intreaga campanie de pana acum, si probabil ca nu are o solutie pentru acest lucru. O sa vorbeasca despre moguli, o sa vorbeasca despre frica, o sa vorbeasca despre orice altceva decat despre propriul sau mandat", a spus liderul social-democrat.
Potrivit lui Mircea Geoana, adevarata intrebare, pe 6 decembrie, este daca romanii mai au nevoie inca cinci ani de acelasi tip de conducator. "Pentru mine este mult mai important, in schimb, sa va vorbesc despre ceea ce vreau sa fac, ceea ce stiu sa fac, despre valorile in care cred si, pana la urma, sansa ca romanii sa poata sa isi regaseasca echilibrul si seninatatea", a aratat Mircea Geoana.
Despre rezultatul obtinut in primul tur de scrutin, candidatul PSD+PC a opinat ca cel mai frumos lucru pentru un om politic este sa vada ca a reusit sa convinga un numar atat de mare de romani. "Mesajul meu de unitate, mesajul meu legat de o singura Romanie, mesajul meu de program economic si de solutii anti-criza, mesajul de locuri de munca si - daca vreti - de agenda reala a romanilor a avut succes in acest prim tur de scrutin", a subliniat Geoana.