Blogul Roxanei Iordache: USL NU POATE RECUPERA DECAT IMPREUNA CU STRADA. STRATEGIE PARLAMENTARA OFENSIVA

(continuare)

8. Este necesara o dezbatere parlamentara cu privire la reprezentarea Romaniei la Consiliul European, soldata cu un mandat. Este lamentabila suficienta lui Ponta care a spus ca Basescu va merge la Bruxelles, in conditiile in care pozitia Demisului si cea a USL sunt diferite, la un moment dat, erau diametral opuse, respectiv, intre Europa federala - pozitie subalterna sustinuta de Basescu prin abuz in functie, aspect care ar fi trebuit sa constituie un capitol principal de acuzare in actul de suspendare - si Europa natiunilor, concept sustinut de USL, cel putin de PNL.
Si aici e o problema, fiindca intervin divergente interne, intrucat apartenenta PSD la familia socialista indeparteaza Romania de interesele nationale, aproape la fel de mult ca si apartenenta basistilor la PPE. De aceea:

9. E imperativa o reuniune democratica a USL, in care sa se dezbata deschis viziunea partidelor componente cu privire la pozitia Romaniei in comunitatea internationala, sub aspect politic si economic, cu precadere, in Uniunea Europeana (apartenenta la NATO poate fi considerata axiomatica). La fel cu privire la raporturile cu finanta mondiala - FMI, BM.
Ar mai fi multe de spus si mai ales, de facut. Cert e ca USL trebuie sa tina agenda, sa o impuna, in ritm alert si imposibil de parazitat cu diversiuni basiste.
10. Presedintele Antonescu are obligatia sa se raporteze la cei 7.4 milioane de votanti pe care a spus ca simte ca-i reprezinta si in consecinta, sa-i reprezinte. Pe masura asteptarilor.

Tandemul Antonescu-Ghise, ca linie de actiune politica, e de natura sa dea o noua motivatie alegatorilor care acum se simt abandonati, chiar tradati, in conditiile in care unii sunt si haituti judiciar, cu valoare de exemplu de intimidare. Tandemul Ghise-Antonescu, in calitate de model de reprezentare, e de natura sa scoata politica din politicianism si sa o redirectioneze civic.
Importanta pentru Crin Antonescu e misiunea nationala de a reprezenta alegatorii, ea prevaleaza categoric asupra grijii cu privire la impresia pe care ar putea-o face, acasa si mai ales, peste hotare, mai precis, temerea ca i s-ar putea reprosa intentia pro domo. Oricum i se fac procese de intentie, oricum e acuzat cu abjectie. Important e ca, daca a ales sa ramana in politica, atunci, sa faca politica mare. Deci, reprezentativa.

11. Crin in primul rand are obligatia sa ne spuna adevarul. Tot adevarul. Indiferent cat de dur ar fi. Avem dreptul sa cunoastem in litera santajele la care in mod abuziv raportat la Dreptul International unii lideri de la Bruxelles si Washington au supus guvernantii Romaniei si pe presedintele interimar. Crin Antonescu reprezinta reperul miscarii de eliberare nationala si de aceea e atat de atacat, concertat, de aparatul securistic intern si de exponentii intereselor a ceea ce putem numi Noua Internationala.
Trebuie sa fie cineva capabil sa apere, frontal, tara. Sa o repozitioneze demn in Europa si in raport cu Administratia SUA, oricare va fi ea dupa alegerile din noiembrie. Crin si-a asumat aceasta misiune si are datoria sa o duca la bun sfarsit. O poate face.Are in spate o legitimitate uriasa, sustinerea a 7,4 milioane de cetateni romani, in cazul in care constata ca sunt reprezentati temeinic. Lor li se vor alatura, in mod sigur, multi altii, daca vor constata determinare.
Cred ca tonul lui Crin pentru pozitionarea Romaniei este cel din discursul de la Timisoara, in care a facut referirea la JFK fata cu Zidul Berlinului.