Blogul Roxanei Iordache: USL NU POATE RECUPERA DECAT IMPREUNA CU STRADA. STRATEGIE PARLAMENTARA OFENSIVA

(Continuare)

In tot acest timp, USL trebuie sa impuna in Parlament demersuri concertate, intr-o strategie ofensiva care sa descurajeze previzibila masinarie de subminare si dezmembrare pe care deja a pus-o in miscare Demisul de la Cotroceni.
1. E obligatoriu ca in conformitate cu Legea Curtii Constitutionale, membrii infractionali ai CCR sa fie determinati sa demisioneze. Zegrean, Cojocaru, Lazaroiu si Motoc s-au dovedit si au fost dovediti incompatibili cu inaltele functii. Au compromis Curtea Constitutionala.

Totodata, o actiune civica masiva prin care cel putin un milion dintre votanti sa faca plangeri penale celor sase judecatori CCR care au anulat cele 7,4 milioane de voturi. Senatorul Ghise e primul care o face. USL ar trebui sa asigure avocati si sa redacteze modelul de plangere penala, dupa care sa fie raspandita in tara si foarte multi votanti sa o semneze individual, iar avocatii USL sa centralizeze plangerile si sa faca formalitatile judiciare la Parchetul General.

2. Sunt legi fundamentale care urmeaza, printre care legea electorala pentru alegerile parlamentare si trebuie revenit asupra uninominalului pur, prin actualizarea listelor electorale, in asa fel incat sa fie anulata obiectia de neconstitutionalitate ridicata de Curte privitor la faptul ca numarul alegatorilor a scazut mult - ceea ce CCR a refuzat sa ia in seama referitor la referendum, dar asta tine de trecut.

3. La fel de important e sa se organizeze o Comisie de Ancheta cu privire la politia politica practicata de servicii si parchete, care sa implice si audieri ale directorilor serviciilor in Comisia pentru controlul activitatii acestor servicii. Dupa care sa aiba loc o dezbatere in plenul celor doua Camere.

4. E de maxima importanta o dezbatere in plenul reunit al celor doua Camere cu privire la statutul Romaniei in lume, pentru ca este inadmisibila atitudinea subalterna impusa de basisti si insusita de guvernanti, care practic anuleaza suveranitatea politica si nationala a Romaniei.

5. La fel de imperativa este o dezbatere privind gradul de indatorare a tarii fata de finanta mondiala si modalitatea de a o solutiona in asa fel incat sa nu angajam noi acorduri care practic anuleaza suveranitatea economica a Romaniei. Din pacate, Guvernul Ponta se arata dispus sa cedeze tot ceea ce n-au apucat guvernele Basescu. Vom mai vorbi despre asta.

6. USL trebuie sa organizeze o dezbatere nationala - in plan civic - cu privire la reforma Justitiei. Ministrul Mona Pivniceru trebuie sa aiba toate conditiile ca sa-si expuna viziunea.

7. USL trebuie macar acum sa ia in serios comunicarea. Se impune o mare reuniune in care sa fie sintetizate auditurile la ministere, sa se expuna cazurile cele mai pregnante de coruptie si chiar crima organizata la nivel guvernamental din vremea guvernarii basiste. Cred ca ar fi o prostie sa fie irosite gloantele judiciare in acest moment. Adica, plangeri penale fostilor ministri, in general, demnitari si functionari basisti sa nu se faca pana ce nu se schimba sefiile Parchetelor - e previzibil ca procurorii-politruci le-ar da NUP, asa cum i-au dat si lui Basescu (dar mai sunt suficiente cauze si cai de atac).

(Va urma)