Stolojan si Stoica ar trebui sa fie dati afara din PNL, crede unul dintre parlamentarii liberali de Galati. Acelasi politician mai crede si ca Dinu Patriciu nu trebuie bagat in aceeasi oala cu cei doi fosti presedinti ai PNL, care mai mult au distrus decit au construit.



Deputatul liberal Emil Strunga ar vota, daca ar putea, pentru excluderea colegilor de partid Theodor Stolojan si Valeriu Stoica. Asta in ciuda faptului ca, din punct de vedere al aceluiasi parlamentar, intr-o organizatie politica nu se poate face ordine abuzind cu excluderile. Strunga a tinut sa explice si de ce crede ca Stoica si Stolojan nu mai au ce cauta in Partidul Liberal. Politicianul a facut mai intii referire la Stolojan: "In partid a existat la un moment dat o atmosfera efervescenta referitoare la perioada in care Stolojan a fost presedintele PNL. Se spunea ca a dus la o crestere in sondaje a organizatiei si ca si-a adus o contributie importanta in ceea ce priveste alegerile locale din 2004. Eu l-am considerat pe Stolojan un element strain. In 1996 acesta l-a sustinut pe Iliescu la alegerile prezidentiale. Mai mult decit atit, a facut parte din guvernul lui Petre Roman ca ministru de Finante. Si imediat dupa acest moment a fost premier". Penelistul galatean a mai spus si ca, in ceea ce priveste succesele ca politician, Stolojan nu a avut nici un merit pentru ceea ce a obtinut PNL la alegerile din 2004.

Atacurile insa nu s-au oprit aici. Strunga a sustinut ca Stolojan nu ar fi trebuit sa renunte la lupta in alegerile generale din 2004 nici daca ar fi fost mort. "In razboi un lider nu-si abandoneaza grupul. Celebrul personaj de legenda 'Cidul' nici mort nu si-a abandonat trupele in lupta cu armatele arabe. Ciudat e ca dupa alegeri Stolojan s-a insanatosit destul de repede si a ajuns in anturajul presedintelui. Trebuia sa iasa din PNL", a completat deputatul.

Nici Stoica nu e mai bun

Din punctul de vedere al deputatului Strunga, Valeriu Stoica are ceva din celebrul si singerosul "Che Guevara". Asta pentru ca fostul presedintele al PNL a fost mereu un rebel al liberalismului romanesc. "Meritele lui ca lider sint discutabile. Ceea ce a ramas este faptul ca a fost unul dintre initiatorii apropierii partidului nostru de PD. Dar nu trebuie sa uitam ca tot el este cel care a adus politica liberala pe la 1890. Omul politic era un maestru al marilor combinatii. Nu cred insa ca politica machiavelica mai este apreciata", a explicat penelistul galatean.

Interesant este insa faptul ca deputatul nu crede ca Dinu Patriciu ar trebui sa fie exclus, mai ales pentru ca Patriciu a finantat campania electorala a PSD in 2004. "Trebuie sa va spun ca acest om nu va fi niciodata exclus de organizatia PNL de la Prahova, unde a fost presedinte. Asta pentru ca a facut foarte mult pentru partid. Situatia sa este diferita de cea a lui Stoica si a lui Stolojan", a incheiat Strunga.