Consilierul prezidential Theodor Stolojan, fost presedinte liberal, a anuntat ca va continua vizitele in filialele PNL, pentru a intelege de ce liberalii pierd din credibilitate.
"Consider ca trebuie sa incercam impreuna sa intelegem de ce PNL pierde din credibilitate si de ce nu se actioneaza pentru intarirea Aliantei DA care ne-a adus la guvernare. Scopul meu este schimbul liber si neingradit de opinii pe marginea situatiei partidului", a declarat Stolojan, intr-un interviu pentru Rompres. "Trebuie sa vedem ce avem de facut pentru a opri pierderea de credibilitate a PNL si a intari unitatea Aliantei DA", a mai declarat acesta. Consilierul prezidential critica partidul pentru ca "a fost principalul factor de temporizare a restructurarii". "Faptul ca PNL a fost principalul factor de temporizare a restructurarii in zona administratiei centrale este o surpriza atat pentru analisti, cat si pentru foarte multi cetateni care au crezut in angajamentul Aliantei DA, ce promitea ca va desfiinta constructia institutionala greoaie, ineficienta, orientata spre satisfacerea unei anumite clientele politice mostenite de la PSD. Sper ca macar in ceasul al doisprezecelea conducerea PNL isi va da seama cat pierde prin aceasta pozitie si se va transforma in sustinatoare a restructurarii", a mai spus Stolojan.

Un singur vicepremier

Pe de alta parte, consilierul prezidential sustine formula unui Guvern condus de premier si de un singur ministru de stat, care sa conduca lucrarile Executivului in absenta prim-ministrului. Stolojan a declarat ca "ministrul de stat ar trebui sa aiba atributii precise in coordonarea unor activitati orizontale, aflate la intersectia mai multor ministere. Dupa acest model functioneaza, de pilda, Guvernul SUA, cu presedinte si vicepresedinte".