Liderul PNL, Calin Popescu-Tariceanu, a declarat la sfarsitul saptamanii trecute ca la Congresul PNL va candida pentru un nou mandat de presedinte al partidului si ca va contesta inregistrarea Partidului Liberal Democrat, initiat de Theodor Stolojan, daca formatiunea va opta pentru semne de identificare similare PNL. "Daca ne vor afecta prin sigla sau semnele alese ca mod de identificare, similare PNL, vom contesta inscrierea acestui partid", a spus Tariceanu intr-o emisiune televizata.
El a apreciat ca formatiunea politica a lui Theodor Stolojan nu va avea "viata lunga" deoarece nu beneficiaza de suportul politic si organizational necesar unui partid. Liberalul s-a referit la Congresul PNL din luna ianuarie, precizand ca s-a gandit sa candideze pentru un nou mandat de presedinte de partid.
Totodata, Tariceanu a explicat ca PLD intentioneaza sa distruga PNL si a catalogat declaratiile reprezentantilor acestei formatiuni de atragere la unitate in cadrul PNL drept o minciuna. "Stolojan e teleghidat si conditionat de trecutul lui, un personaj rasuflat care ar trebui sa-si vada de batranetile lui", a conchis el. (Dan Ghetu)