Liderul PNL Sector 2, Mihai Georgescu, a declarat ca decizia excluderii din partid a lui Theodor Stolojan a fost amanata, motivul fiind o consultare mai larga a forurilor de conducere ale filialei. Astazi, filiala PNL Sector 2 va decide daca va exclude sau nu din randurile sale un alt fost presedinte al partidului, Valeriu Stoica.
"Am avut o intalnire pe care o asteptam de mult timp si care a fost interesanta. Domnul Stolojan ne-a explicat cateva dintre motivele care au stat la baza luarilor sale de pozitie", a declarat liderul liberalilor din sectorul 2. El a precizat ca, din cauza situatiei unice in care se afla membrii BPC ai PNL Sector 2, s-a decis amanarea luarii unei decizii in privinta recomandarii de excludere a lui Stolojan din partid, facuta de PNL Bucuresti.
"Avand in vedere faptul ca filiala noastra se confrunta cu o situatie unica si relativ nedorita, aceea de a decide cu privire la excluderea unui fost presedinte al PNL, membrii Biroului Permanent au hotarat sa ia o decizie finala in acest caz intr-o sedinta viitoare", a spus Georgescu, mentionand ca decizia va fi luata, cel mai probabil, peste doua saptamani. Intrebat despre ceea ce le-a spus Stolojan si i-a facut sa amane decizia, liderul filialei a spus sec: "Nimic extra-ordinar!".

Orban nu considera o nesupunere decizia de amanare

"Sunt convins ca deci-zia finala va fi conforma cu Statutul si Codul Etic al PNL, dar si cu interesele partidului. Este insa dreptul lor suveran de a decide", a declarat presedintele PNL Bucuresti, Ludovic Orban. El a mentionat ca nu considera ceea ce s-a pe-trecut o "nesupunere", mai ales ca recomandase ca decizia finala sa se ia in Delegatiile Permanente, nu in BPC-uri. Totodata, Orban a spus ca Stolojan l-a insarcinat pe ofiterul SPP care il insoteste sa afle unde este sediul PNL Sector 2. "Stolojan si-a pus SPP-istul sa gaseasca sediul PNL Sector 2. Ma bucur ca a aflat si el, dupa patru ani de cand este membru al filialei, unde este sediul", a adaugat liberalul.

O discutie sincera!

La randu-i, consilierul prezidential Theodor Stolojan a declarat la iesirea de la sedinta conducerii PNL Sector 2 ca a avut o discutie sincera cu liberalii din aceasta filiala si a incercat sa le explice ce crede despre pierderea de credibilitate a partidului. "Le-am spus ca vad aceasta pierdere de credibilitate in urma unor cauze foarte clare, dar principala cauza este faptul ca PNL nu are in prezent o viziune si o strategie despre dezvoltarea PNL, in conditiile in care acesta este la guvernare. De asemenea, am semnalat lipsa unui proiect de consolidare a Aliantei D.A.", a adaugat Stolojan.
Fostul presedinte al PNL a afirmat ca, indiferent ce decizie va fi luata in cazul sau, va prezenta impreuna cu Valeriu Stoica o platforma politica ce se adreseaza liberalilor. "Imi pare rau ca i-am pus intr-o situatie dificila pe mem-brii conducerii PNL Sector 2, au spus-o si dansii, pentru ca Statutul le da suficiente argumente pentru a da curs propunerii lui Orban pentru excluderea mea", a mai spus Stolojan.