Agerpres informeaza: Theodor Stolojan nu vede utila schimbarea premierului Emil Boc
Prim-vicepresedintele PDL, Theodor Stolojan, a declarat, marti, la RFI, ca nu vede utila inlocuirea din functie a premierului Emil Boc din postul de prim-ministru.
El spune ca "orice solutie poate fi adoptata in Romania", dar a aratat ca nu crede ca "schimbarea premierului ar servi la ceva".
In opinia lui Stolojan, Romania trebuie sa-si respecte angajamentele fata de Uniunea Europeana si de Fondul Monetar International.
"Romania are deja angajamente internationale, pe care trebuie sa le respecte, pentru ca le are inclusiv fata de Uniunea Europeana, nu le are numai fata de Fondul Monetar International. Deci, atunci cand vorbim de schimbarea domnului Emil Boc, trebuie sa ne punem foarte clar intrebarea cui foloseste aceasta schimbare?", a argumentat prim-vicepresedintele Partidului Democrat Liberal.
"In Romania lui "merge si-asa", din pacate, sigur ca orice solutie poate fi adoptata. Repet intrebarea: Cui foloseste schimbarea primului-ministru in acest moment ? Daca gasim raspunsul la aceasta intrebare, atunci sigur ne mai lamurim", a continuat Theodor Stolojan.
La inceputul saptamanii trecute, presedintele Traian Basescu a avut mai multe intalniri cu partidele din arcul guvernamental, in incercarea de a gasi o varianta de premier in locul lui Emil Boc.
Seful statului a declarat, pe 15 februarie, ca un premier independent ar putea fi o solutie pentru relansarea economica si restabilirea increderii in Guvern, dar ca nu crede ca in coalitie va exista o sustinere pentru o astfel de idee.
"Cred ca poate fi o solutie, dar nu cred ca in Coalitie va exista o sustinere pentru aceasta idee", a spus seful statului, la finalul intrevederii de la Palatul Parlamentului cu parlamentarii PDL, intrebat daca o solutie pentru relansarea economica poate fi numirea unui premier independent.