Theodor Stolojan (foto), Andrei Plesu, Adriana Saftoiu si Vasile Blaga vor fi consilieri prezidentiali ai presedintelui Traian Basescu. Alaturi de ei, tot consilier prezidential va fi si Claudiu Saftoiu, sotul Adrianei Saftoiu.
Theodor Stolojan va fi consilier prezidential pe probleme economice, Vasile Blaga va fi, probabil, seful Administratiei prezidentiale, iar Andrei Plesu va coordona departamentul de relatii internationale.
Claudiu Saftoiu va fi consilier prezidential pe probleme de politica interna, iar sotia sa, Adriana Saftoiu, va fi consilier in domeniul comunicarii, urmand sa detina si functia de purtator de cuvant. Adriana Saftoiu a precizat ca presedintele Basescu nu-si propune sa dea oameni afara din institutia prezidentiala. Potrivit consilierului prezidential, Traian Basescu doreste sa-i pastreze in cadrul institutiei pe actualii functionari publici ai Presedintiei, daca si acestia vor dori acest lucru. “Poate il urasc“, a mai spus Saftoiu. Adriana Saftoiu nu a dorit sa faca public numele viitorilor consilieri de stat din cadrul Presedintiei, apreciind ca ar face o “indiscretie“.

“Predare civilizata de stafeta“

La Palatul Cotroceni, presedintele in exercitiu, Ion Iliescu, si presedintele ales, Traian Basescu, s-au intalnit pentru a pregati transferul de mandat la nivelul institutiei prezidentiale.
“A fost o intalnire foarte buna. Dl Traian Basescu i-a prezentat pe unii dintre colaboratorii sai, si acesta este un lucru foarte bun, care arata ca am intrat in normalitate, ca putem preda stafeta intr-un mod civilizat, spre deosebire de ’96, pentru ca eu am si aceasta experienta, si sunt foarte bucuroasa ca am avut un dialog si putem discuta despre ceea ce s-a facut in acesti ani“, a declarat Corina Cretu, consilier al presedintelui Iliescu. Ea a subliniat ca este de datoria actualului staf de la Cotroceni sa-i primeasca “asa cum se cuvine pe cel care a fost ales si pe colaboratorii sai“.
Consilierul prezidential a mentionat ca nu s-a discutat despre situatia politica actuala, fiind vorba despre o intalnire de lucru, tehnica, legata de activitatea depusa in fiecare departament - legislativ, juridic, securitate nationala, politica externa, comunicare. Corina Cretu a precizat ca Ion Iliescu a facut o prezentare mai ampla a tuturor proiectelor mari pe care le-a inceput privind strategiile, dezvoltarea durabila, proiectele culturale si o trecere in revista a tuturor actiunilor desfasurate.