Prim-vicepresedintele PDL Theodor Stolojan a fost anuntat oficial, vineri, la Conferinta Nationala a partidului, drept propunerea de premier a PDL, de catre liderul formatiunii democrat-liberale, Emil Boc.
Liderul PDL l-a prezentat pe Theodor Stolojan drept propunerea partidului la functia de premier, sustinand ca acesta este cel mai credibil om politic, va face echipa cu presedintele Romaniei si are in spate cel mai puternic partid.
"S-au anuntat trei candidati la functia de premier: Calin Popescu Tariceanu, Mircea Geoana si Theodor Stolojan", le-a spus Emil Boc celor aproximativ 6.000 de democrat-liberali prezenti la Sala Palatului.
Intr-o maniera americana, Boc l-a introdus pe Stolojan pe scena, incercand sa mobilizeze asistenta, amortita putin de prezentarea sa anterioara, in care facuse bilantul activitatii partidului.
"Care dintre cei trei candidati este cel mai serios si mai credbil om politic din Romania?", a intrebat Boc, iar sala a raspuns anemic: "Stolojan!".
"Care dintre cei trei este cel mai competent pentru functia de premier?", a intrebat din nou Boc. "Stolojan!", a raspuns sala, ceva mai ferm.
"Care dintre cei trei are in spate cel mai puternic si mai mobilizat partid?", a intrebat iarasi Boc. "Stolojan!", au raspuns tare cei din sala.
"Care dintre cei trei va face echipa cu presedintele Traian Basescu, in interesul cetatenilor Romaniei?", a fost ultima interbare a lui Boc, iar democrat-liberalii au strigat: "Stolojan!".