PSD i-a adresat, sambata, o scrisoare deschisa lui Theodor Stolojan, "noul lider al PD", in care il felicita pe acesta ca a reusit, ceea ce nu au putut nici Vasile Blaga, nici Adriean Videanu, si anume "preluarea conducerii simbolice a PD din mainile lui Emil Boc".
"Domnule presedinte, inainte de toate, va transmitem felicitari pentru faptul ca ati fost desemnat de domnul Traian Basescu la conducerea Partidului Democrat-L. Faptul ca ati reusit ceea ce nu au putut nici Vasile Blaga, nici Adriean Videanu, si anume, preluarea conducerii simbolice a PD din mainile lui Emil Boc este o realizare politica imbucuratoare pentru noi", se arata in scrisoarea adresata de PSD lui Theodor Stolojan.
Social-democratii considera ca, dupa aproape 20 de ani de cariera politica remarcabila, dupa transferuri spectaculoase de la FSN, la PNL, iar acum la PD, de la socialism, la liberalism, la populari, Stolojan si ceilalti membri ai conducerii "PD-L" reprezinta "prototipurile perfecte ale 'clasei politice expirate', descrisa atat de plastic de presedintele Traian Basescu".
"In vreme ce multi dintre colegii dumneavoastra de tranzitie se apropie de finalul carierei politice, iata ca dumneavoastra si prietenii din PD tocmai va relansati si doriti sa pozati in reprezentantii noii clase politice. Cum sa creada cineva ca vreti reforma clasei politice, ca luptati impotriva coruptiei si a sechelelor 'comunismului securist' cand in primul rand al conducerii PD-L se afla exponenti ai coruptiei - primarul Falca Gheorghe sau ai securismului - Ionescu Silvian", se arata in scrisoare. Social-democratii apreciaza ca, dincolo de mica victorie personala de a fi pus in fruntea PD de catre Traian Basescu, dupa o ora secreta de dirigentie, Theodor Stolojan si "partidul cu 25 de vicepresedinti" fac parte dintr-o 'clasa politica putreda care nu mai poate tracta Romania catre progres'.
"Sunteti reprezentantul de seama al unei 'clase politice depasite, care a ajuns in urma aspiratiilor pe care le au romanii'. Singura politica pe care o mai faceti este cea a impartirii ciolanului, adica a functiilor de conducere ale PD, prietenilor din clubul politic PLD. Nu aveti niciun proiect pentru Romania si nicio idee constructiva pentru binele oamenilor. Romanii nu vor mai da doi bani pe forta fara idei si pe fuga dupa putere", mai scrie PSD.
In opinia social-democratilor, Stolojan este "total desprins de 'realitatile poporului pe care pretindeti ca il reprezentati'".
"Nu puteti sa aveti pretentia de a reprezenta un popor, nici dvs., nici proaspetii subordonati de la PD, cand nu ati avut macar minima decenta democratica de a va consulta membrii de partid, asa putini cat sunt ei, inainte de a-i preschimba peste noapte in populari. Mentorul dvs., Traian Basescu, spunea ca 'politicienii devin niste maimute ale oligarhiei financiare'. Noi va dorim succes in cusca pe care v-a daruit-o insusi dl presedinte Basescu, cu celebra-i 'generozitate', si sa reprezentati cu cinste 'clasa politica ticalosita' din care faceti parte alaturi de multe nume mari ale Partidului Democrat-L", se mai arata in scrisoare.
PSD precizeaza ca toate citatele folosite in scrisoare sunt declaratii publice ale lui Traian Basescu.
Forurile reunite ale PD si PLD au aprobat, sambata, in unanimitate, comasarea prin absorbtie a celor doua partide. Anterior, Conventia Nationala a PD a aprobat, cu unanimitatea voturilor, transformarea partidului in PDL. De asemenea, au fost adoptate documentele politice ale noului partid si protocolul de comasare cu PLD. Paralel, s-a desfasurat Congresul PLD, care a aprobat comasarea cu PD si documentele politice ale viitorului PDL.