Campania electorala a celor doi, in lupta pentru castigarea sefiei Consiliului Judetean Dolj si a functiei de primar al Craiovei, va fi coordonata de europarlamentarul Marian Jean Marinescu
Europarlamentarul Marian Jean Marinescu a anuntat ieri, intr-o conferinta de presa, ca se va ocupa personal de coordonarea campaniei electorale a PDL in Dolj si mai cu seama a celor doi candidati la cele mai importante functii elective din judet: presedintia Consiliului Judetean Dolj si Primaria Craiovei.
"Eu o sa coordonez aceasta campanie, aici, in Dolj. Este o mare responsabilitate, dar in acelasi timp o placere, avand in vedere candidatii pe care ii avem atat la presedintia Consiliului Judetean si la Primaria Craiova, dar si la celelalte primarii si la consiliile locale. Dupa cum stiti, am decis ca la presedintia Consiliului Judetean Dolj sa candideze Stefan Stoica, iar la Primaria municipiului Craiova sa candideze Marinica Dinca. Cred ca avem candidati care in mod normal ar trebui sa fie atat pe placul craiovenilor, cat si al doljenilor. Este o echipa tanara, dar cu experienta, cum nu s-a mai vazut la noi, in Dolj", a spus europarlamentarul PDL.

Echipa portocalie

Prezentandu-l pe Stefan Stoica, Marian Jean Marinescu a vorbit despre experienta acestuia in administratie. "Stefan Stoica este consilier judetean de opt ani, deci stie ce inseamna judetul. A fost liderul consilierilor judeteni PDL si s-a luptat in consiliu pentru a-si impune opiniile si propunerile PDL. N-a reusit intotdeauna, pentru ca majoritatea a apartinut altor forte politice, iar rezultatul este ca acest judet arata cum arata. In acelasi timp, a fost director la doua directii regionale, Directia Apelor si Directia de Drumuri. Are viziune, stie ce trebuie facut, stie cum, dar in acelasi timp stie si de unde sa ia banii pentru a face ceva. Sunt convins ca va putea sa utilizeze fondurile europene, pentru ca n-am prea reusit sa facem acest lucru, si nu neaparat din cauza guvernului, ci a celor care ar fi putut sa acceseze astfel de fonduri, dar n-au facut-o. Cred ca Stoica ar putea sa aduca noul in acest judet", a declarat Marinescu.
In ceea ce-l priveste pe Marinica Dinca, europarlamentarul a spus: "Pe el cred ca il putem prezenta mai simplu: a fost primarul Craiovei aproape jumatate de mandat. Cauzele le stiti foarte bine. N-as vrea sa le mai repet, sper ca le stiu craiovenii foarte bine (e vorba de arestarea lui Antonie Solomon - n.r.). Dinca a fost primar intr-o perioada foarte complicata, de criza, in care bugetul era asa cum era. Pe langa faptul ca trebuia sa plateasca datoriile lasate de Solomon, trebuia sa si indeplineasca dorintele oamenilor, pentru ca oamenii nu tin cont de ceea ce se intampla in primarie, ci de ceea ce vad in fata ochilor, in fata casei, pe strada, in parcuri. A reusit sa treaca cu brio peste aceasta perioada, a aratat ca stie ce inseamna sa fii primar, adica sa fii un primar care se preocupa de problemele orasului si ale oamenilor si nu unul care sa organizeze doar spectacole. Dupa parerea mea, principala lui realizare a fost ca a reusit sa acceseze multi bani europeni si numai pe proiecte care sunt necesare orasului".

Realizari si lipsuri

Cei doi candidati ai PDL si-au prezentat, la randul lor, atuurile in aceasta lupta electorala ce se va finaliza prin alegerile locale de pe 10 iunie. Consilier judetean de opt ani incoace, fost director la Directia Apelor Jiu, iar acum la Directia Regionala de Drumuri si Poduri Craiova, Stefan Stoica a amintit ca, in perioada cat el a condus aceste institutii, au fost refacute infrastructurile calamitate dupa inundatiile din 2005-2006, a fost facuta Centura de Nord a Craiovei si au fost modernizate drumurile nationale catre Bucuresti, Targu Jiu si Severin.
"De 22 de ani vedem aceleasi fete si nu s-a intamplat nimic. Contracandidatul meu la presedintia Consiliului Judetean Dolj, domnul Prioteasa, a adunat destule mandate si are cateva realizari, dar nu remarcabile, si n-o sa multumeasca oamenii din acest judet. Vedem cu totii lipsa locurilor de munca, tinerii sunt nevoiti sa plece in strainatate ca sa munceasca, agricultura doljeana este la pamant si auzim numai lamentari, iar in ceea ce priveste sanatatea, situatia din Spitalul de Urgenta este elocventa", a spus Stefan Stoica.
"Am tot fost intrebat in ultima perioada de ce candidez la Primaria Craiovei. Acum pot sa spun de ce: pentru ca am incredere in craiovenii mei, pentru ca am incredere ca ei nu se vor insela a treia oara. Au putut constata ce nu s-a rezolvat in acesti opt ani. Avem in continuare problema strazilor si a parcarilor, avem din pacate aceeasi problema a cainilor de pe strazi, avem problema spitalelor si a locurilor de munca. Cel care trebuia sa rezolve aceste probleme spune ca este mandru ca e contemporan cu ele. Eu vreau sa spun, dupa ce voi castiga Primaria Craiovei, ca sunt mandru ca am rezolvat aceste probleme", a declarat la randul sau Marinica Dinca.

Fotbal electoral

Cei doi candidati PDL au atins si problema care-i doare pe toti oltenii - disparitia Universitatii Craiova.
"Mandria si orgoliul de oltean au fost de doua ori sifonate: in martie 2010, cand a trebuit sa suportam o mare rusine (arestarea primarului Antonie Solomon - n.r.) si, ulterior, cand echipa noastra de suflet, Universitatea Craiova, a fost desfiintata", a spus Dinca.
"Vedem ca nu mai avem echipa de fotbal, iar cei care conduc administratia au in mana parghiile si ar trebui sa faca ceva in acest sens. Exista echipe de fotbal sustinute de administratiile judetene sau locale - a spus Stoica, dand drept exemplu Timisoara, Ploiestiul si Piatra Neamt, si lasand sa se inteleaga ca, daca va castiga sefia Consiliului Judetean Dolj, s-ar putea implica in renasterea fotbalului in Craiova.
In loc de concluzie, europarlamentarul Marian Jean Marinescu a declarat in finalul conferintei de presa de ieri: "Nimeni nu e perfect pe lume. Toti gresim, facem erori, dar eu cred ca doua erori la primarie si doua erori la consiliul judetean - in 2004 si in 2008 - sunt suficiente".