Valeriu Stoica, Vicepresedintele PDL a declarat joi ca nu va candida pentru un post de parlamentar la alegerile din toamna si nici nu doreste sa intre intr-o competitie pentru functia de ministru al Justitiei, considerand ca "revenirile in politica nu sunt intotdeauna de succes". "Nu voi candida pentru Parlament si, in al doilea rand, nu voi intra in nicio competitie pentru postul de ministru al Justitie", a declarat Valeriu Stoica, intr-o conferinta de presa, precizand ca va contribui, alaturi de colegii din PDL, la consolidarea institutionala a partidului si la afirmarea identitatii sale de dreapta.
Stoica a mentionat ca exista doua motive principale pentru care nu doreste sa vizeze functia de ministru al Justitiei, primul fiind acela ca prioritatile sale in perioada urmatoare sunt altele, si anume sa se implice in procesul de mordernizare a partidului si de reforma a Constitutiei.
In privinta celui de-al doilea motiv, Stoica a aratat ca, "desi uneori revenirile pot sa fie de succes, cel putin cand e vorba de filme, carti, in politica, si mai ales in administratia de la nivel inalt, revenirile nu sunt intototdeauna de succes". "Eu cred ca am dat maximul posibilitatilor mele in mandatul din 1996-2000", a spus Valeriu Stoica.
Vicepresedintele PDL, care detine si functia de coordonare a Departamentului pe justitie care va elabora programul de guvernare al PDL, a mai spus ca va ramane preocupat de reforma institutionala, intemeiata pe refoma Constitutiei.
El a anuntat ca are in vedere elaborarea unui document de pozitie pentru reformarea Constitutiei, pe care il va prezenta in perioada imediat urmatoare.