Fostul lider PNL Valeriu Stoica s-a declarat "un pic ingrijorat" de starea de sanatate a lui Calin Popescu-Tariceanu, spunand ca a constatat la acesta simptomele a "doua boli foarte grave", amnezia si incremenirea in absenta proiectului, si sugerand ca un tratament presupune demisia din functie. El a mentionat ca a vazut o declaratie recenta a lui Tariceanu, in care acesta spune ca nu-i cunoaste pe semnatarii documentului care "si-a permis sa expuna o alta pozitie decat a domniei sale", Stoica facand aluzie la declaratia publica semnata de noua membri PNL, printre care si el, Theodor Stolojan, Mona Musca, in care era criticat modul in care conducerea PNL a facut propunerea retragerii din Irak. In opinia sa, aceasta ar insemna ca Tariceanu nu-l cunoaste pe Theodor Stolojan. Potrivit lui Stoica, Theodor Stolojan este cel care, atunci cand s-a retras, pentru ca a avut o problema de sanatate, l-a desemnat pe Tariceanu presedinte interimar al partidului.
"Daca nu era desemnat presedinte interimar al partidului, nu devenea prim-ministru. Daca nu era prim-ministru, nu era ales, dupa aceea, la Congres, presedinte al partidului. Asadar, domnul Tariceanu nu-l cunoaste pe Theodor Stolojan", a continuat el.
Cat despre Mona Musca, Stoica a apreciat ca aceasta este cunoscuta de peste 90 la suta dintre romani si probabil de toti membrii PNL, iar Calin Popescu-Tariceanu nu o cunoaste. "Pai asta este semnul clar, indubitabil, al amneziei", a continuat Valeriu Stoica. (M.F.)