Valeriu Stoica a declarat ieri la finalul intalnirii cu reprezentantii din teritoriu ai PLD ca viitoarea "entitate politica" va avea la baza opt principii. "Partidul Liberal Democrat apare intr-un moment hotarator pentru destinul Romaniei. Integrarea europeana impune un altfel de politica, iar PLD va fi un altfel de partid", a declarat fostul lider PNL.
"Am identificat opt principii pe care le vom avea in vedere. Mai intai, este vorba de imbinarea democratiei participative cu democratia reprezentativa prin implicarea membrilor de la baza partidului in activitatea politica si programatica", a spus Stoica. El a mentionat ca va fi introdus in statutul PLD "conceptul de rezolutie politica", astfel incat fiecare membru al partidului sa poata face propuneri concrete. Printre celelalte principii enuntate de Stoica se numara "asumarea responsabilitatii politice a fiecarei structuri de conducere fata de electorat si fata de baza partidului", "recunoasterea curentelor interne de opinie si consacrarea dialogului intern intre acestea, pentru a inlatura dictatura majoritatii", dar si "eliminarea conflictelor de interese si prevenirea aparitiei retelelor clientelare".
Un alt principiu despre care a vorbit liderul PLD este legat de infiintarea si consolidarea comisiilor de specialitate, "ca adevarate laboratoare politice si de expertiza". (Dan Ghetu)